Me and the machine inspiriran napuštenim gradskim prostorima

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.07.2015.

1

Me and the machine, dizajnerski dvojac iz Zagreba kojeg čine Vanja Veselić i Berislav Kovačević, upravo je izbacio kampanju za novu kolekciju pod nazivom Decay

Inspiraciju za kolekciju pronašli su u fotografijama Johnnyja Jooa i urban exploration pokretu. Riječ je o potrazi za napuštenim objektima koji se čine zamrznuti u vremenu, postavljeni poput skulptura u kontekstu urbanog tkiva grada. Moda je s jedne strane površinska manifestacija ljudskog trajanja, a s druge je sveprisutni dokaz o prolaznosti stalnosti. Baš tako nestalna, moda je prepoznatljiv trag ljudskog kretanja u vremenu.
"Naš pogled na modu je takav da odjeći zapravo pristupamo kao skulpturi i da je moda odraz društvenih promjena. Sa svakom kolekcijom želimo ispričati potpunu priču - od inicijalne ideje do same realizacije. Ono, kad te netko pita "pa kud ste baš stavili stare raspadajuće zidove na odjeću?!". U tome je poanta, želimo razraditi neku priču i transformirati ju u odjevne komade, a ne samo puko slijediti modne trendove", objašnjavaju dizajneri.
"Također, cijeli proces realizacije uvijek je eksperimentalan, pa je i u ovoj kolekciji bilo pokušaja i promašaja. Primjerice, svi odjevni komadi su ručno bojani. Detalje pukotina bilo je najteže postići, ali nakon nekoliko pokušaja došli smo do ideje da tekstil premažemo smjesom brašna i vode koja se stvrdne i popuca i zatim se kroz pukotine pušta tekstilna boja. Naravno, sam proces i razlijevanje boje ne možeš u potpunosti kontrolirati, jednako kao ni proces starenja i propadanja."


"Snimanje je proteklo u odličnom prostoru, čak se i prašina savršeno uklopila kao i prostorija sa starim registrima. Za kampanju smo odabrali provjerenu ekipu s kojom radimo već godinama: Zvonimir Ferina, Kasandra Draganić i Ivana Špicer iz frizerskog salona ZGAT".

"Svaki puta nastojimo osmisliti nešto novo, što dosad nismo još probali. U ovoj kolekciji posvetili smo se ručnim printevima i efektu pukotina, što je make-up artistica Kasandra savršeno upotpunila šminkom odnosno nekom vrstom body paintinga.“

U ulozi modela našli su se Valentina Kuzmić (Talia Models) i Dominik Kalingar (Sonic Models) koji su to odradili vrhunski. Naravno, svi smo bili puni prašine i boje ali prezadovoljni smo kako je ispalo."

VIŠE O TEMAMAMe and the machineValentina KuzmićDominik KalingarVanja VeselićBerislav KovačevićZvonimir Ferina
Povezano

Charlie design lookbookom bestselera slavi 30 godina

Najbolje kreacije Loredane Bahorić

Charlie design lookbookom bestselera slavi 30 godina


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se