Matija Vuica održala spektakularnu reviju na Šolti

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.08.2021.

0

Modeli: Talia model

Modeli: Talia model

Marina hotela Martini Martis na Šolti doživjela je pravi modni spektakl na kakvom joj može pozavidjeti bilo koja svjetska destinacija

Okupljeni gosti, ali i svi stanovnici mjesta i njihovi gosti, uz nezapamćen interes smješteni su uz pistu dužine 150 metara pod vedrim, zvjezdanim nebom u sumrak.

Revija Matije Vuice na Šolti

Revija Matije Vuice na Šolti

Predstavljenih četrdeset haljina, od kojih je svaka ručno rađeni unikat, jedinstvenog potpisa, od najfinije svile i detalja od čipke, kristala, svjetlucavih stakalaca i reflektirajućih zrcala, označilo je četrdeset godina umjetničkog djelovanja Matije Vuice, koja bez iznimke, svakom novom kolekcijom piše novu modnu povijest, spaja svijet mode, bajki i čarobnih priča, redovito inspiriranu autentičnim hrvatskim kulturnim i etno nasljeđem i slavenskom mitologijom.

Art direktor/Producent: Viktor Drago

Art direktor/Producent: Viktor Drago

Instalacije na glavama modela, koje su prkosile gravitaciji svojom voluminoznošću, izrađene su od lokalnog otočkog raslinja, te svaka izvedena u kombinaciji s haljinom. Od vinove loze, korijena posušenih stabala, borovine i makije, oblikovani u konstrukcije u različitim formama koje su, s dodacima od svile, u boji haljine, bestežinski lebdjele oko glava modela te simulirale let mističnih zmajeva, zaštitnika otoka.

Revija Matije Vuice na Šolti

Revija Matije Vuice na Šolti

Gusarske lađe i drveni brodovi svilenih jedara plovile su ovom prilikom kao zvijezde večeri pistom, na glavama modela, u pratnji modernih plovila milijunske vrijednosti, u publici.

Matija Vuica

Matija Vuica

Kao detalj je poslužila i neizostavna otočna agava, sinonim za čuvanje dragocjenih kapi vode koja na otoku život znači u dijelu kolekcije koja se bavi tematikom drevne Atlantide.

Revija Matije Vuice na Šolti

Revija Matije Vuice na Šolti

Autorsku glazbu skladanu za potrebe modne revije, potpisuje Jurica Popović, a defile uz vatromet prošao je uz taktove hita Linđo, vjerojatno najizvođenije  pjesme na ovim prostorima, koji slavi neuništivu životnu energiju, himne svakog svadbenog slavlja.  Spoj duha starog i novog vremena, te predivan dvorac kao scenografija u jedinstvenoj modnoj bajci Matije Vuice sigurno će se još dugo prepričavati te ponijeti sa sobom kao uspomena sa Šolte.


VIŠE O TEMAMAMatija VuicaŠolta
Povezano