Matija Vuica na pozornici HNK slavi 35 godina rada

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 28.04.2016.

217

Matija Vuica

Matija Vuica

Dobiti pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta s autentičnom scenografijom za modnu reviju ne može svatko, ali može Matija Vuica!

U najvažnijoj kazališnoj kući dizajnerica će 3. svibnja proslaviti 35 godina rada, a iza projekta koji nosi ime Diva Fashion Ballet by Matija Vuica Couture stoje magazin Diva i Cro A Porter. O suradnji s baletnim ansamblom zagrebačkog HNK koji će te večeri izvesti i balet "Ana Karenjina" i cijelom projektu za koji se vjeruje da će biti događaj sezone govori kreativni i izvršni direktor CAP-a te velika pokretačka sila Diva Fashion Balleta, Viktor Drago.

"Ovo je kruna Matijinog rada i naše suradnje. Svojom modom, stvaralaštvom, zavrijedila je pozornicu Hrvatskog narodnog kazališta. Kako znamo, Matija je mnogo puta kao kostimografkinja radila na raznim predstavama pa je i to poveznica s kazalištem i do ove ideje nismo došli slučajno. Druga zgodna poveznica je što će za reviju biti korištena scenografija 'Ane Karenjine' koju je napravio Ivan Hranitelj s kojim je također više puta surađivala."

Matija Vuica i Viktor Drago

Matija Vuica i Viktor Drago

Večer je zanimljivo koncipirana i uzbudljiva. Počinje dolaskom na red carpet koji će biti krcat - znamo da Matijine haljine na svečanim događanjima nose mnoge glumice, pjevačice, voditeljice. Vjerne klijentice s godinama su postale i prijateljice te će na veliku proslavu, doći zapravo sve. Zatim će o radu dizajnerice govoriti modni kritičar Nenad Korkut, a okupljeni će se počastiti šampanjcem. Nakon toga publika se penje na kat gdje će se održati izložba Matijinih kreacija. Tajna je kako je koncipirana, ali znamo da okupljene tamo očekuje veliko iznenađenje.

Revijom na pozornici HNK, Matija će predstaviti novu kolekciju koja se na kraju pretapa u balet - odmah nakon nje započinje izvedba "Ane Karenjine".

Scenografiju za balet Ana Karenjina potpisuje Ivan Kirinčić, kostimograf predstave je Alan Hranitelj, dok režiju revije Matije Vuice potpisuje Viktor Drago.

Broj ulaznica za ovaj magični događaj je limitiran, a ulaznice se mogu potražiti u pretprodaji na blagajni HNK-a.


VIŠE O TEMAMAMatija VuicaCroAPorterViktor Drago
Povezano