Marina Prevolšek: Smirena paleta (ne)boja za jesen 2011.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2011.

0

Marina Prevolšek za jesen/zimu 2011/2012.

Marina Prevolšek za jesen/zimu 2011/2012.

U ovu jesenko-zimsku modnu viziju Marine Prevolšek savršeno se uklopila manekenka Josipa Janković

Hrvatska dizajnerica Marina Prevolšek predstavila je novu kolekciju za sezonu jesen/zima 2011/2012. koja odiše već prepoznatljivim modnim izričajem namijenjenim modernim, urbanim i poslovnim ženama. Po prvi put, kolekcija osim unikatnog nakita sadržava i unikatne pismo torbe za svaku priliku s potpisom Maion

Maion by Marina Prevolšek

Maion by Marina Prevolšek

Nova linija koju čine različiti odjevni komadi, od haljina, suknji, bluza, vesti do hlača i kaputa, bazirana je na prirodnim tkaninama poput najfinijeg pamuka i vune dok su za izradu modnih dodataka korišteni alcantara i koža. Kombinacijom zanimljivih tekstura i silueta, odjevni predmeti u uglavnom smirenoj paleti (ne)boja: bijela, siva, crna, te bež i smeđa poprimili su sasvim novu dimenziju. 

"Svaka moderna žena  voli izgledati lijepo i ženstveno i po mogućnosti u raznim prigodama – kako na svečanom domjenku tako i na poslovnom ručku. Upravo je to ono što nastojim ispuniti svakom svojom kolekcijom, naročito s odjevnim komadima koji se mogu nositi na više različitih načina i beskrajnim kombiniranjem kako odjevnih predmeta tako i nakita i torbi iz kolekcije", izjavila je Marina Prevolšek povodom predstavljanja nove kolekcije.

"U budućnosti planiram svoje kolekcije predstavljati u puno intimnijoj atmosferi pri čemu će moje klijentice imati priliku opipati tkaninu, dobiti savjet o kombiniranju sa pojedinim komadima nakita ili drugih modnih dodataka“, istaknula je Prevolšek govoreći o daljnjim planovima. 

Josipa Janković zaštitno lice

Kolekcija odjeće dobila je konačan pečat ručno rađenim statement ogrlicama od drveta i svile. U isto vrijeme ogrlice svojim karakterom snažno podržavaju nove odjevne komade ali i u potpunosti mijenjaju određenu kombinaciju.

Nova linija predstavlja i svojevrsni iskorak obzirom da su odjevni predmeti po prvi put upotpunjeni i sa modernim pismo torbama napravljenim od kombinacija kože i alcantare. 

Specifičnost kolorističkog rukopisa dizajnerice očituje se u kombiniranju palete „smirenih“ boja s odabranom intenzivnom bojom, u ovom slučaju zelenoj i njenim nijansama. Prilikom stvaranja nove linije, dizajnerica je istraživala i teksturu tkanine koristeći pleteninu i posebnu tehniku ručnog 'gužvanja' tkanine.

U ovu jesenko-zimsku viziju Marine Prevolšek savršeno se uklopila Josipa Janković, jedna od najperspektivnijih mladih hrvatskih manekenki  koja iza sebe ima revije mnogih etabliranih svjetskih brendova. Ostvarenje vizije ne bi bilo moguće bez nagrađivanog fotografa Matka Stankovića, hair stylista Pierrea Klimana (Kevin Murphy) te vizažistice Kristine Atletić (Profokus).


VIŠE O TEMAMAMaionJosipa JankovićMarina PrevolšekMatko StankovićPierre KlimanKristina Atletić
Povezano