Maion by Marina Prevolšek: Topli i nosivi zimski komadi

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.10.2015.

7

Hrvatska modna dizajnerica Marina Prevolšek, koja djeluje pod imenom Maion, u subotu je predstavila novu kampanju za aktualnu jesensko-zimsku kolekciju

Radi se o kolekciji toplih odjevnih predmeta, vunenih kaputa, plašteva, hlača i vesti od pletenine. Iako je riječ o baznim odjevnim predmetima potrebnim svakom ženskom ormaru u hladnim danima, ovi nude odmak neobičnim naborima i asimetrijom, te igrom volumena na bluzama i vestama.

Bluze i veste načinjene su od ručno i strojno pletenih tkanina sa vunenim aplikacijama i njihova naglašena tekstura unosi dinamiku u modele koji su uglavnom u crnoj, bijeloj, krem ili sivoj boji.

Hlače su izrađene od hladne vune i mekog vunenog štofa, a u kolekciji su korišteni modeli od tri-četvrt duljine ("coulottes") do hlača muškog kroja sa neobičnim volanima ("boyfriends pants with a twist").

Topli kaputi i plaštevi iz ove kolekcije nude mogućnost nošenja na više načina i nezaobilazni su komadi u hladnim, zimskim danima.

U ovoj kolekciji Marina Prevolšek dizajnira i modne dodatke, poput vunenih ručnih torbica inspiriranih tapiserijama koje će podići svaku kombinaciju.

"Željela sam postići da se svaka žena i u hladnim danima osjeća udobno i ženstveno u komadima koje je vrlo lako kombinirati, te nositi i u dnevnim i večernjim prilikama", rekla je dizajerica o kolekciji.

Zaštitno lice kolekcije je pjevačica Mirna Ružić, koja je magistrirala solo pjevanje na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i radi kao učitelj pjevanja.


VIŠE O TEMAMAMarina PrevolšekMaionMirna Ružićvuneni kaputiplaštevihlačevestebluze




Povezano