Marina Prevolšek na proljetnom putu od 60-ih do Orijenta

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 11.04.2012.

16

Dizajnerica Marina Prevolšek u intimnoj atmosferi showrooma Maion predstavila je novu kolekciju za sezonu proljeće/ljeto 2012.

Nova kolekcija nastala je kao fuzija istoka i zapada objedinjujući jednostavne linije, elemente 60-ih godina, color-block  i orijentalne detalje. U ovoj kolekciji prisutne su boje od bež i sive, oker do tirkizne i boje fuksije a čine ju odjevni predmeti od vrlo širokih hlača, suknji, dnevnih i koktel haljina, do tunika i prsluka. Tkanine su vrlo kvalitetne, uglavnom svila i muslin ručno protkan cirkonima i perlama. Dizajnerica je također koristila nabore i  plisirala tkaninu radi igranja volumenom i postizanja bogate teksture.

"Svaki komad moguće je kombinirati s nekim drugim iz kolekcije i ukloniti, naprimjer, dio sa šljokicama pri čemu se koktel haljina pretvara u dnevnu, a omogućuje ženi da uz vrlo male preinake nosi odjevni predmet u raznim prilikama i na više različitih načina", izjavila je Marina Prevolšek povodom predstavljanja nove kolekcije.

"Ovim predstavljanjem kolekcije sam postigla cilj kojim klijentica pri odabiru odjevnog  predmeta dobiva  i savjet o kombiniranju sa drugim odjevnim komadima ili modnim dodacima", dodala je Prevolšek.
 
Kolekcija odjeće dobila je konačan pečat ručnim našivanjem cirkona i perli na muslin čime je postignut dašak Orijenta i ujedno dobiven unikatni ukras i tkanina koji podjećaju na one s orjentalnih narodnih nošnji. U isto vrijeme pojedini odjevni predmeti nude mogućnost transformacije.

Ovu 'ljetnu viziju' Marine Prevolšek  savršeno se uklopila Maja Karačić, fotografija je djelo Kristine Šurin, a make up i frizura djelo su Maion-teama. Styling je upotpunjen cipelama s potpisom Ivana Ledenka.


VIŠE O TEMAMAMarina PrevolšekMaionMaja KaračićKristina ŠurinIvan Ledenko
Povezano