Maketarska izložba 18. i 19. svibnja u Family mallu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 13.05.2024.

0

Foto: Family mall

Foto: Family mall

Posebnost ovogodišnjeg Zagreb scale model showa je FAZ - Festival autića Zagreb koji predstavlja cijele kolekcije die-cast autića u svim mjerilima kolekcionara iz Hrvatske i inozemstva

Family mall ponovo je domaćin najvećem međunarodnom maketarskom natjecanju i izložbi u Hrvatskoj – Scale model show ‘Kup Zagreb’ koje se održava 18.i 19. svibnja 2024. na više od 2.000 m2 u Pavilionima 1 i 2 te parkingu na istočnom ulazu Family malla!

Nekoliko stotina vrhunskih i prema svjetskim standardima izrađenih maketa zrakoplova, brodova, oklopnih vozila, civilnih automobila, trkaćih automobila, jedrenjaka, mnoštvo diorama, figura i drugih zanimljivosti stvorit će jedinstvenu priliku za doživljaj o kojem će se još dugo pričati!

Od Festivala autića do nastupa mažoretkinja

Posebnost ovogodišnjeg Zagreb scale model showa je FAZ - Festival autića Zagreb koji predstavlja cijele kolekcije die-cast autića u svim mjerilima kolekcionara iz Hrvatske i inozemstva - od formula F-1 do malih osobnih automobila. Posjetitelji će moći kupiti razne autiće.

Uz samo natjecanje organiziran je i bogati program s jednim od najpoznatijih svjetskih proizvođača maketa i maketarskog pribora kao što su Eduard, Special Hobby i AZ models iz Češke, zatim jedna od najvećih maketarskih trgovina u Europi – MN Modelar iz Češke.

I ove godine predstavlja se posebno atraktivan te djeci zanimljiv promotivan štand MORH-a, a vjerujemo kako će biti i puno interesa za cjelodnevnu radionicu bojanja maketa koju će za gledatelje prezentirati iskusni maketari i koja će se moći pogledati u svakom trenutku.

Odlična zabava za sve dobne skupine

Jedinstvenu atrakciju svake godine predstavljaju i zanimljiva prava vozila u omjeru 1:1 koja će se nalaziti na parkiralištu na istočnom ulazu u Family mall centar. Ponudu će ovaj put obogatiti posjete nekih od članova oldtimer i drugih klubova automobila.

Za ljubitelje letjelica priprema se posebna poslastica! 'Klub povijesnog zrakoplovnog jedriličarstva Hrvatske' uz popratne materijale izložit će repliku prve školske zrakoplovne jedrilice u Hrvatskoj iz 1930. godine koja je u letnom stanju.

Jedinstvena manifestacija koja daje nesvakidašnju priliku razgledanja maketa i modela te dosega tehničke kulture idealan je provod za sve dobne skupine, a posebno djecu koja se na ovom događaju mogu inspirirati na svom putu školovanja i odabira karijera.


VIŠE O TEMAMAmaketarske izložbeFamily mall
Povezano