Make-up za Novu godinu: Evo kako zablistati u najluđoj noći

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 09.11.2023.

0

Foto: Teo Begović

Foto: Teo Begović

Po savjete smo otišli ženi koja se već dugi niz godina bavi ženskom ljepotom. Vedrana Tomić donosi vam ideje koje lako može uklopiti u svaku odjevnu kombinaciju.

Iako imamo još vremena do proslave novogodišnje noći, mnoge žene već sada razmišljaju kako se našminkati na taj dan. Novogodišnja noć podrazumijeva da možete i 'malo pretjerati', ali mi vam ipak donosimo savjete s kojima ćete izgledati dovoljno novogodišnje, a nimalo nakićeno poput umjetne jelke. Po savjete smo otišli ženi koja se već dugi niz godina bavi ženskom ljepotom. Vedrana Tomić donosi vam ideje koje lako može uklopiti u svaku odjevnu kombinaciju.

"Žene vole biti organizirane, obaviti dosta toga unaprijed pa u tome uživati. Pri tome ne želimo zanemariti sebe, pa među obaveze ulaze i tretmani za ljepotu i zdravlje. Za prosinac se puno ranije krene s promišljanjem, pa tako i s idejama o novogodišnjoj noći. Iako će mnogi reći da ima još dovoljno vremena, mi žene volimo biti korak unaprijed", govori nam Vedrana Tomić, vlasnica CHIX threading barova.

Mnoge zanima kakva šminka priliči novogodišnjoj noći? Uvijek je to bio događaj kada možemo i "pretjerati" bez osuđivanja. To je noć kada slavimo, popustimo kočnice i uživamo u svemu što smo proživjeli u protekloj godini. Stoga Novu treba dočekati s veseljem i stilom. Dakle žarke boje, sjaj, seksipil i ekstravagantnost, u skladu s načinom proslave koju smo odabrali za tu noć možemo izaći iz komfor zone. I to je sasvim u redu.

"Većinom se odvažimo za jarki crveni ruž ili duboke tonove iste boje, odnosno boju usana koja ne priliči svakodnevnici. Osim crvene to može biti i koraljna narančasta, pink ružičasta, nerijetko s decentnim prelaskom olovkom van ruba usana. Oči tada ne treba pretjerano naglašavati, no ako vam je ljepše istaknuti oči onda je definitivno novogodišnja noć za smokey eye efekte. Pri tome je odabir crnih sjenila idealno za doček, kao i isti efekt u plavim, zelenim ili ljubičastim nijansama. A ako se niste usudili probati cut crease s jakim bojama, on je definitivno pravi izbor za doček 2024.", otkriva nam Vedrana.

Foto: Teo Begović

Foto: Teo Begović

Naravno, važno je da prije šminke obavite još nekoliko detalja. Naime, svaki make up će izgledati najbolje ako imate već uređene obrve, za što je uvijek najbolji threading. Vizažisti uživaju raditi na licu koje ima pravilno oblikovane obrve, uredne od viška dlačica. Također je preporuka ukloniti i peach fuzz bijele dlačice, kako bi puder ljepše sjedao na lice te bio manje primjetan.

"Dakle, nemojte da vam novogodišnja šminka bude opterećenje jer vrlo je jednostavno što odabrati. Imamo dvije varijante. Preporučamo ili varijantu isticanja usana, ili varijantu isticanja očiju. Ipak, novogodišnja noć trpi isticanje i jednog i drugog, što je trend trenutno popularnih osamdesetih. Svakako je dobro kombinirati nijanse s odjevnom kombinacijom, no ako se nose neutralne boje, make up podnosi bilo koju jarku boju. Mi smo pripremili make up look na temu osamdesetih, gdje smo pažnju dali nijansiranju očiju s više jarkih boja. Takav make up trpi i šarenu odjevnu kombinaciju kao i neutralne tonove bijele-crne-bež. Za drugu varijantu gdje ističemo usne, kombinirali smo crvenu liniju donjeg kapka sa zlatnim šljokicama. Ovakav make up je nešto decentniji, ali ipak jako moderan i trendy - kao moderna primjesa pin up klasiku", ističe gospođa Tomić.


VIŠE O TEMAMAmakeup savjetimakeup za Novu godinuparty makeupVedrana TomićCHIX trending barovi
Povezano