Make-up by Marija Koprtla: Lice... trend i/ili neuništiva osobnost?

Piše: Marija Koprtla
Objavljeno 29.04.2010.

3

Lice je naša osobnost, a trend su dekorativne boje za kojima posežemo kada želimo drugima prikazati i ispričati jednu od priča o sebi.

Lice je naša osobnost, a trend su dekorativne boje za kojima posežemo  kada želimo drugima  prikazati i ispričati  jednu od priča o sebi.

Foto: Zvonimir Kosinjski, model: Ana Jurišić, make-up: Marija Koprtla

Foto: Zvonimir Kosinjski, model: Ana Jurišić, make-up: Marija Koprtla

Pogled na svoje lice u ogledalu svakom od nas omogućuje da uživamo u promatranju naše unutrašnje ljepote i da osjetimo sveprisutnu energiju života i osobnosti.  I lice je slika našeg identiteta, prepoznatljivosti. Ono je prednji dio našeg tijela s kojim se najlakše i točno vizualno možemo upoznati uz pomoć ogledala. Naša unutarnja jedinstvena bit, misli i osjećaji ogledaju se na licu, čak i kada spavamo,  uvjerena sam. Lice je naša osobna iskaznica, naša posebnost i zanimljivost. Ono je lako uočljivi dio  tijela gdje osoba ispisuje svoj životopis, prikazuje neprekidno film svoje duše - raznih žanrova. Ljepota dolazi iznutra, a očituje se na licu.

Vlastitu energiju i dušu pokazujemo pogledom, intuicija miriše trenutak oblikovanja  znakova stvarnosti, usne i nos materijaliziraju vrijeme koje možda ne postoji u svemiru,  ali je čovjeku rođenjem započelo. Obojimo veselo vlastiti život!

Možemo posjedovati najkvalitetnije dekorativne kozmetičke proizvode, biti ukrašeni simetričnom lijevom i desnom stranom lica, možemo znati najbolje našminkati lice - ali ako nemamo ogledalo, svakodnevnica će biti prazna. Put svjetlosti u našim očima stvara boje! Želja za ljepotom čini naša lica slikarskim platnima, a naša potreba za uljepšavanjem pokazuje koliko smo društveno biće u trenutku sadašnjosti.

Foto i make-up: Marija Koprtla, Model: Marina Jakšić

Foto i make-up: Marija Koprtla, Model: Marina Jakšić

Čovjek je oduvijek imao potrebu za uljepšavanjem. Neovisno o spolu, od prapovijesti preko antike, srednjeg vijeka, renesanse, baroka  do novog vijeka  i današnjeg dana, šminkanje lica  je uvijek prisutno. Svi se želimo dotjerati i naglasiti svoju ljepotu  i posebnost. Svako lice je lijepo i u potpunosti neponovljivo. Ne postoje dva ista lica!

Lice je naša osobnost, a trend su dekorativne boje za kojima posežemo  kada želimo drugima  prikazati i ispričati  jednu od priča o sebi. Tako možemo svakim danom ispričati novu priču ili istim make-up-om, bojama dati da postanu dio naše prepoznatljive vanjštivne i dio naše osobnosti. Izbor  je naša slobodna volja!

Sva pitanja vezana uz make-up možete poslati vizažistici Mariji Koprtli na adresu marija.koprtla@cromoda.com


Knjiga Lice u ogledalu autorice Marije Koprtle namijenjena je korisnicima dekorativne kozmetike, ženama koje žele saznati nešto više o umijeću šminkanja te osobama koje upravo šminkanje vide kao vlastiti poziv te vještinu koju žele istražiti. Lice u ogledalu svojevrsni je uvod u osnove make-upa koji će vam pomoći da u svakom trenutku zasjate istinskom ljepotom. Knjigu možete naručiti ovdje po cijeni od 240 kuna.
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se