Made in Yugoslavia: Hrvatski dizajner sjeća se 'Bratstva i jedinstva'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 07.05.2013.

3

Nova kampanja Tonija Rice

Nova kampanja Tonija Rice

Neki još uvijek ne mogu prežaliti Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju. U skoro zaboravljena vremena, za jedne bezbrižna, za druge mučna, svojom novom kampanjom u retro stilu vodi nas Toni Rico.

Teško je povjerovati kako Toni Rico, jedini domaći dizajner koji stvara isključivo mušku modu, ove godine već slavi 10. godišnjicu svoje marke Rico. Veliki jubilej odlučio je proslaviti na Dreft Fashion Weeku retrospektivnom revijom pod nazivom "Made in Yugoslavia" sa asocijacijom na prošlost, socijalizam i arhetipske trenutke 80-ih imat će sve karakteristike njegovih prijašnjih revija: zabavu, vrhunski krojenu odjeću i enfante terriblea Tonija da režira vlastitu modnu predstavu.

Made in Yugoslavia

Made in Yugoslavia

Novu van-sezonsku kolekciju s detaljima svih njegovih prijašnjih radova prati i kampanja koja je snimljena, prigodno 1. Maja. Toni i njegova ekipa zaputili su se u avanturu pod krilaticom "da nam živi, živi rad!" i "Živjela radnička klasa, sport, kultura i obrazovanje", a uz bezbrižnu zafrkanciju pred objektivom mladog fotografa Jure Perišića izmjenjivali su se modeli Jure Radnić, Domagoj Mamić, Marko Medić (AK Model Management), Petar Puškarić (AK M.M.) i Luka Knezić (AK M. M.). Kampanja je snimljena u retro stilu, vraćajući nas u neka skoro zaboravljena vremena, za jedne bezbrižna, za druge mučna.

Foto: Jure Perišić

Foto: Jure Perišić

Toni nije htio otkriti ništa više o kolekciji, a za kraj nam je samo rekao kako je hvarsko vino "Luviji" stiglo na vrijeme u Zagreb jer svi znamo kako kod temperamentnih Dalmatinaca nema fešte bez dobrog vina!

Tonijeva revija na programu je u petak 10. svibnja u Hypo Centru u okviru Dreft Fashion Weeka Zagreb.


VIŠE O TEMAMAToni RicoDreft Fashion WeekZagreb Fashion WeekJugoslavijaJure RadnićDomagoj MamićMarko MedićPetar PuškarićLuka KnezićJure Perišić
Povezano