Luna Valas i Tena Majetić u novoj kampanji Ivana Alduka

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 30.09.2013.

3

Na novoj reklamnoj kampanji hrvatski dizajner Ivan Alduk udružio je snage s fotografom Šimom Eškinjom

Kolekciju "Game changer" domaći dizajner Ivan Alduk predstavlja sjanom reklamnom kampanjom. Radi se o kolekciji za aktualnu sezonu, jesen/zima 2013/2014, koja sadrži 25 modela. Po prvi puta uz poznatu Aldukovu eleganciju sada možemo vidjeti i dosad skrivenu sportsku stranu dizajnerove estetike. Kampanju potpisuje vrhunski modni fotograf Šime Eškinja.

Kolekcija je malo drugačija od mojih prijašnjih, ima dosta sportskih elemenata

Svi modeli izrađeni su od lamea, viskoze, pamuka i tila, a boje koje prevladavaju su krem, boja mesa, neizostavna crna, sivo-srebrna, petrolej plava i bež. Novost su mrežasti materijali koji grafički oblikuju siluetu kao i crni bondage detalji po haljinama koji su ručno aplicirani i pleteni. Kolekcija započinje suknjama, majicama i jaknama koje su dosta slojevito  kombinirane, a završava elegantnim večernjim haljinama.
Inspiraciju za ove modele Alduk je pronašao u 90-im godinama, sportu i sportskim uniformama, što se u samoj kolekciji očituje na silueti, komfornosti modela, a pogotovo oversized majica, ali ipak zadržava Aldukov potpis na ženstvenim, uskim i raskošnim haljinama.

"Naziv je 'Game changer' jer ovom kolekcijom želim predstaviti prekretnicu u svojoj prezentaciji kolekcija koja je sada fokusirana na modnu fotografiju kao posebno sredstvo izražavanja. Bio mi je veliki gušt raditi sa Šimom i stvoriti ovako jednu lijepu modnu priču. Kolekcija je malo drugačija od mojih prijašnjih, ima dosta sportskih elemenata", izjavio je Alduk.

Za zaštitna lica Ivan odabrao je Lunu Valas i Tenu Majetić iz agencije Talia Model, šminku potpisuje Mihaela Dodić za Illamasqua Hrvatska, frizuru Ivona Palić za Salon F, a kao kulisa je izvrsno poslužila sportska dvorana zagrebačke Škole primjenjenih umjetnosti i dizajna.

VIŠE O TEMAMAIvan AldukŠime EškinjaLuna ValasTena MajetićMihaela DodićIvona PalićTalia Model
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se