Luka Košir otvara novu sezonu Spinnaker Gourmet Stagea

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.04.2024.

0

Restoran Spinnaker

Restoran Spinnaker

Porečki Spinnaker će 19. travnja, u sklopu ovogodišnje serije tematskih večera, ugostiti jednog od najosobitijih kuhara regije, poznatog po svom radikalnom pristupu održivosti u gastronomiji

Nakon spektakularnog završetka prošlogodišnjeg ciklusa s impresivnim gostovanjem Ane Roš, tik nakon što je njen restoran Hiša Franko osvojio treću Michelinovu zvjezdicu, Valamarov restoran Spinnaker ovogodišnji program Spinnaker Gourmet Stage započinje 19. travnja s još jednim slovenskim kulinarskim virtuozom, Lukom Koširom.

Večera služena u pet sljedova predstavit će profinjenost Koširove kuhinje i pristup koji njeguje duboku povezanost s prirodom, za koji mnogi znalci kažu da je rijedak na ovim prostorima.

Jednostavnim pristupom odabiru namirnica, koji obuhvaća beskompromisnu posvećenost sezonalnosti i lokalnosti te eksperimentiranjem s fermentacijama, Košir je osvojio gurmanska nepca diljem regije i svijeta te postavio nove standarde u svijetu održive gastronomije. Kroz rad u obiteljskom restoranu Grič u Sloveniji, koji se ponosi jednom Michelinovom zvjezdicom, Košir inzistira na korištenju lokalnih namirnica, pri čemu 80% namirnica dolazi izravno iz obližnjih vrtova i šuma. Njegova predanost kulinarskoj etici i duboko poštovanje prirode osigurali su mu i dodatnu Michelinovu zvjezdicu - zelenu zvjezdicu za održivost.


VIŠE O TEMAMAgastronomijaLuka KoširRestoran Spinnaker
Povezano