Lonely Planet uvrstio Zadar u TOP 10 svjetskih gradova

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2018.

2

Zadar | Foto: CroModa

Zadar | Foto: CroModa

U odabranom i elitnom društvu Lonely Planeta našao se i Zadar, koji je zaradio prestižnu preporuku u kategoriji gradova

Jedan od najpopularnijih svjetskih turističkih vodiča, Lonely Planet, objavio je prestižni vodič "Best in Travel 2019", koji sadrži preporuke o destinacijama koje valja posjetiti u 2019. godini. U odabranom i elitnom društvu našao se i Zadar, koji je zaradio prestižnu preporuku u kategoriji gradova. Riječ je o najvećoj svjetskoj godišnjoj kampanji Lonely Planeta u sklopu koje se, osim gradova, preporučuju zemlje i regije, ali i putovanja s najboljom vrijednošću za novac.
Proces odabira najboljih destinacija i putovanja uključuje tim stručnjaka i članova Lonely Planet zajednice, koji kroz niz strogih kriterija odabiru najbolje od najboljih u različitim kategorijama. Zadar je odabran kao jedan od 10 najpoželjnijih gradova u 2019. godini, a navedenu listu čine još Kopenhagen, Shēnzhèn, Novi Sad, Miami, Kathmandu, Mexico City, Dakar, Seattle i Meknès.
Zadar | Foto: CroModa

Zadar | Foto: CroModa

"Iznimno smo ponosni na nagradu našem gradu Zadru! Zadar je prepoznat od strane eminentnih turističkih stručnjaka i jednog od najutjecajnijih svjetskih vodiča što je potvrda da idemo u ispravnom turističkom smjeru. Osvajanjem nagrade European Best Destination u 2016. godini dobili smo znatnu marketinšku prepoznatljivost u domaćim i stranim medijima, kao i na društvenim mrežama. Ovogodišnja nagrada Lonely Planeta rezultirat će definitivnim iskorakom u svjetski turistički vrh", sa zadovoljstvom je naglasio Mario Paleka, direktor TZ grada Zadra.

View this post on Instagram

#zadar 📸🎬👌

A post shared by CroModa (@cromoda) on


Dodajmo kako iz Lonely Planeta u opisu Zadra naglašavaju da je riječ o destinaciji koja se u potpunosti izdigla iz pepela ratne prošlosti i koja danas uživa status živahne kozmopolitske destinacije u kojoj posjetitelji mogu otkriti odlične barove i opuštajuće kafiće, antičke ruševine, inovativne muzeje i autohtone rustikalne restorane. Od nezaboravnih iskustava koje Zadar nudi, stručnjaci Lonely Planeta izdvajaju šetnju po zadarskoj rivi uz umirujući zvuk morskih orgulja te prijevoz preko gradske luke višestoljetnom tradicijom zadarskih barkajola.

Tom Hall, glavni urednik Lonely Planeta, smatra da neposrednost Zadra putnicima omogućuje lako povezivanje s autohtonim načinom života i kulture. „Energija i vreva grada izvrsno su ukomponirane u drevnu povijest, koja je posvuda uklesana u krajolik i arhitekturu. Ovo je kutak raja sa stavom u koji će se putnici sigurno zaljubiti“, zaključuje Hall.

VIŠE O TEMAMAZadarLonely Planethrvatski turizamMario PalekaTom Hall
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se