Lonely Planet uvrstio Hrvatsku u TOP 10 zemalja za 2024.

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 25.10.2023.

0

Ilustracija. Foto: CroModa

Ilustracija. Foto: CroModa

Lonely Planet je povodom obilježavanja 50. obljetnice objavio popis 50 najboljih svjetskih destinacija u pet kategorija, a svoje je mjesto u kategoriji top 10 našla i Hrvatska

Odlične vijesti i još bolje najave za Hrvatsku stižu iz Lonely Planeta, jedne od vodećih svjetskih travel platformi i specijaliziranih medija za putovanja. Lonely Planet je povodom obilježavanja 50. obljetnice objavio popis 50 najboljih svjetskih destinacija u pet kategorija, a svoje je mjesto u kategoriji top 10 zemalja koje treba posjetiti u idućoj godini zauzela i Hrvatska.

Lonely Planet je opisao Hrvatsku kao zemlju prekrasne obale obasjane suncem, s mnoštvom otoka i otočića te izazovnim planinama i povijesnim gradovima. U opisu je istaknut i ulazak Hrvatske u schengenski prostor, otvaranje Pelješkog mosta te drugi infrastrukturni projekti, a sve navedeno su samo neki od sinonima za Lijepu našu zahvaljujući kojima se Hrvatska našla u društvu najboljih zemalja.  
 
Dodajmo kako su uz Hrvatsku svoje mjesto na popisu našle i zemlje kao što su Mongolija, Indija, Maroko, Čile, Meksiko i dr., a osim popisa najboljih zemalja objavljene su i liste najboljih svjetskih destinacija u kategorijama za najbolju održivu destinaciju, najbolji grad, najbolju regiju te u kategoriji destinacija s najboljom vrijednosti za uloženi novac. Cjelokupan poredak destinacija Lonely Planeta po kategorijama možete pronaći ovdje.


VIŠE O TEMAMALonely Planethrvatski turizam
Povezano