Ljudi koji su mijenjali povijest u Meštrovićevom paviljonu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 15.02.2021.

0

Hrvatska svijetu

Hrvatska svijetu

U Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu sve do 15. svibnja ove godine otvorena je multidisciplinarna izložba 'Hrvatska svijetu'

Iako su utjecali na globalnu povijest čovječanstva, o mnogim znamenitim Hrvatima do sada se malo znalo ili se njihov doprinos nije dovoljno valorizirao. Multidisciplinarna izložba "Hrvatska svijetu" to ispravlja.
U Meštrovićevom paviljonu u Zagrebu sve do 15. svibnja otvorena je multidisciplinarna izložba "Hrvatska svijetu". Nastala je na temelju ideja i istraživanja dnevnih novina Večernji list objavljenih u njihovom specijalnom izdanju "Hrvati koji su mijenjali svijet".
Izložba je nacionalnog značaja, a cilj joj je podsjetiti na sve one koji su svojim radom i trudom mijenjali svijet nabolje različitim oblicima stvaranja i izražavanja. Naime, velik se broj Hrvata istaknuo znanstvenim ili umjetničkim izričajem, no za ovu su izložbu izabrani samo oni čije je djelovanje konkretno utjecalo na globalnu povijest čovječanstva.

Kriteriji za izbor ličnosti su originalnost, vizionarstvo te široka primjena ideja i izuma. Izložba glavne junake tumači kroz društveni kontekst kako bi bili razumljivi i prepoznatljivi i inozemnim posjetiteljima izložbe.

Za vizualan dojam ovog izložbenog projekta bogate građe kulturnih, znanstvenih i obrazovnih institucija zaslužni su umjetnici Akademije likovnih umjetnosti iz Zagreba kao i članovi Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

VIŠE O TEMAMAHrvatska svijetuizložbe u Zagrebu
Povezano

Danas počinje 8. Zagreb Design Week

U Muzeju Nikola tesla

Danas počinje 8. Zagreb Design Week


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se