Ljeto na plaži: 4 najčešće pogreške prilikom sunčanja

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 14.08.2019.

0

Ilustracija: Bershka

Ilustracija: Bershka

Ako ste na moru i volite se sunčati, izrazito je važno da svoju kožu pravilno zaštitite. Evo na što sve morate paziti!

Kada ste na moru, pripazite da ne radite ove pogreške. Vaša će vam koža biti zahvalna

1. Sunčanje tijekom najjačeg sunca

Mnogi iz nas na odmoru spavaju dulje i na plažu dolaze oko 11-12 sati. Upravo je to jedan od glavnih krivaca pojave opeklina od sunca. Popodnevno sunce ima visoku količinu ultraljubičastih zraka, a to može dovesti čak do pojave melanoma. Na suncu budite od 7 do 10 ili nakon 16 sati. I tijekom tog ćete vremena moći dobiti lijepu boju.

2. Nepravilno korištenje proizvoda za sunčanje

Ako nanosite kremu za sunčanje samo jedan put dnevno prije odlaska na plažu ili je nanosite tek nakon dolaska na plažu, od toga nema velike koristi. Proizvode za sunčanje treba nanositi na kožu 20 minuta prije izlaska na sunce. Toliko je vremena potrebno da oni aktiviraju svoje zaštitne funkcije. Osim toga, kremu je potrebno nanijeti svaka 2 sata, bez obzira na zaštitni faktor, kao i nakon kupanja u moru.

3. Korištenje parfema prije odlaska na plažu

Mnoge komponente u sastavu parfema i toaletne vode osjetljivi su na svjetlo što može uzrokovati opekline i hiperpigmentaciju.

4. Nepravilno čuvanje kreme za sunčanje

Kremu za sunčanje, baš kao i ostale kozmetičke proizvode, ne smijete držati na suncu. Najbolje ih je čuvati na tamnim mjestima kako sunčeva svjetlost ne bi utjecala na njihove sastojke. Osim toga, uvijek dobro zatvorite kremu kako ne bi postojao kontakt sa zrakom.

VIŠE O TEMAMAsunčanjekreme za sunčanjezaštita od sunca
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se