Ljeto na Dolcu u znaku dobre klope, evo što vas čeka u petak

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.06.2024.

0

Foto: PLACe Market

Foto: PLACe Market

Projekt koji je vrlo brzo osvojio srca, ali i trbuhe Zagrepčana, na ulicu je donio vrhunsku atmosferu, vratio dobro druženje i pokazao da se u street food formi mogu kuhati vrhunska jela

S ovim tjednom započeli su pravi ljetni dani i vruće ljetne večeri koje nas jednostavno tjeraju iz kuće. Projekt koji je definitivno velikim djelom zaslužan za to je PLACe market, sada već tradicionalni nacionalni market koji se održava svaki petak od 18 sati na zagrebačkoj tržnici Dolac.

Projekt koji je vrlo brzo osvojio srca, ali i trbuhe Zagrepčana, na ulicu je donio vrhunsku atmosferu, vratio dobro druženje i pokazao da se u street food formi mogu kuhati vrhunska jela. U sklopu projekta nema tko nije kuhao, i vrhunski domaći chefovi jedva čekaju u svojim kalendarima pronaći slobodan petak kako bi kuhali na Dolcu. Daje im to jedan direktan kontakt s publikom, jedan izravni feedback, vraća ih na mjesto odakle dolazi namirnica, u sam centar grada, na najpoznatiju gradsku tržnicu.

Nakon Marina Rendića, Maria Mihelja, Igora Gudca, Katarine Vrenc, Ivane Bekavac, Kristijana Misirače, Branka Kusovca, ali i Hrvoja Zirojevića i Marka Đuraševića u Splitu, ovaj petak na Dolac dolaze kuhati Matija Bogdan i Marko Palfi u tandemu.

Pripremaju svoju Crna svinju, odnosno vratinu s roštilja u ciabatti s ementalerom, padron pepper mayo, grilanim povrćem, chimichurrijem i salaticom. Crna svinja dolazi s farme Sinova ravnice Domagoja Vide. Uz to, pripremaju svoju varijantu tradicionalnog soparnika sa sirom s otoka Paga te krastavcima u vrhnju i salaticom. A uz svd nuditi će i špricere i pol/pol gemište vinarije Štampar.

Odnedavno se PLACe marketu pridružio i Noel, jedini zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom i to sa cfefom Mariom Mandarićem na čelu, a iako ih ovaj petak, iznimno nema, mijenja ih ovaj veseli dvojac.

Uz standardne, svima omiljene štandove Al Dente, Gastronomadi, Rougemarin, Meat the King, Arepera Maracay, trattoria Gola, Darling&Shegrts, Vinkl, Asuka, francuske delicije Voila, Amelie, Ferdinand knedle tu su i novi sudionici - chef Vedran Stojanec te Thai Thai koji na Dolac dolazi sa svojim Pad Thaijem.

Ne propustite ovaj petak od 18 sati posjetiti Dolac i uživati u specijalitetima ovog dvojca vrhunskih chefova, ali i u specijalitetima brojnih drugih štandova.


VIŠE O TEMAMAtržnica DolacPLACE marketgastronomijastreet foodMatija BogdanMarko Palfi
Povezano