Let 3 u pelenama na reviji uvjetovanoj 'potresom mozga'

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.11.2011.

0

Toni Rico, Ivana Popović i Irena Berišić Turk - spremni za Dreft Fashion Week Zagreb

Toni Rico, Ivana Popović i Irena Berišić Turk - spremni za Dreft Fashion Week Zagreb

Revija akademske kiparice i modne dizajnerice Ivane Popović ove sezone nije za maloljetnike ni one sa slabijim srcem. U suradnji s članovima benda Let 3 Ivana će prezentirati 'zlatne pelene'.

Jesu li dlake na prsima prelijepih manekena dovoljno dugačke, pita se dizajner Toni Rico povodom nadolazećeg Dreft Fashion Weeka Zagreb na kojemu će predstaviti kolekciju naziva „Rent-a-boy“. Šaljiv kao i obično, kazao je da će od svega odustati ukoliko manekeni mjesec dana prije revije „samo pogledaju britvicu“. Toni, jasno, ponovo sprema iznenađenje, a njegova će misteriozna kolekcija za proljeće/ljeto 2012 u najmanju ruku biti razigrana, jer je samo kratko dobacio kako publika može očekivati „dlake na prsima, palme i kokos“.

Poručila bih modnim kritičarima da je revija uvjetovana mojim potresom mozga

Revija akademske kiparice i modne dizajnerice Ivane Popović ove sezone nije za maloljetnike ni one sa slabijim srcem! U suradnji s članovima benda Let 3 Ivana će prezentirati „zlatne pelene“, a o čemu se točno radi ostaje tajna do posljednjeg trenutka! „Poručila bih modnim kritičarima da je revija uvjetovana mojim potresom mozga! A umjesto manekenki reviju će nositi glumice s Akademije dramskih umjetnosti koje zbog pristupa umjetnosti i seksualnosti članova skupine Let3 moraju biti punoljetne“, naglasila je Ivana čije revije uvijek izazivaju ogromnu pozornost.

Pobjednica Pret-a-porter natječaja, simpatična dizajnerica Aba Tomičić za ovu sezonu priprema pravo iznenađenje – kolaboraciju s etabliranom dizajnericom Irinom Balen Garland! Naime, radi se o ekskluzivnoj suradnji, jer je Irina nakon diplome pri londonskom University oft he Arts&Design i selidbe u Amsterdam od nizozemske kraljice Beatrix bila nagrađena za posebna dostignuća u slikarstvu. Njezini printovi okosnica su cijele Abine kolekcije. 

Aba Tomičić

Aba Tomičić

Nagrađene Modnom guštericom mlade dizajnerice Maja i Petra Špoljar predstavljaju kolekciju naziva „Veži se“ koja je u cijelosti izrađena od sigurnosnih pojaseva iz otpadnih vozila. Humanitarno nastrojene blizanke i ovoga puta rado će pomoći, pa će tako sa novim dizajnom Smiley kapa sudjelovati na projektu „S.O.S. Smiley Kapa” koji ove sezone podržava i Dreft FWZ. 

Izrazito talentirana dizajnerica Natalija Smogor nakon prošlogodišnje izvrsne muške kolekcije ove sezone pažnju poklanja ženama. Najavljuje kolekciju koktel haljina sašivenih od tankog žoržeta, muslina i svile. Uz Nataliju još jednu kolekciju ženstvenih koktel haljina od viskoze predstavit će zagrebačka dizajnerica dizajnerica Irena Berišić Turk.

Vođena filozofijom „nosive haljine koje mogu odjenuti i mršavice i žene s oblinama, jedino što je važno da se u njima osjećaju posebno“, Irena je za proljeće/ljeto 2012 odabrala viskozu kao osnovni materijal. „Volim zaigranost i nosivost koji nemaju rok trajanja. Da bi tako ostalo koristim deterdžent Dreft, jer nenadmašno čuva oblik“, rekla je Irena. 

Ana Ćavar

Ana Ćavar

Još jedna zvijezda hrvatskog modnog neba Ana Ćavar koja stoji iza brenda Artiđana, pored mode bavi se i kostimografijom te nas uvijek uvodi u svoj čudnovat svijet maštovitih predstava. S Dreft FWZ-om surađuje već dugi niz godina i ostaje mu vjerna „jer je drugačiji od drugih“. „Kolekcija je spoj punka i elegancije“, ukratko je ispričala tajanstvena Ana.

Dreftovom modnom carstvu u Hypo centru pridružit će se velika umjetnica Milena Rogulj koja će nas i ove godine iznenaditi svojom bezvremenskom kolekcijom–instalacijom od zanimljivog materijala – vatelina! „Zime nema nikada!“, kroz osmijeh kaže počasna članica ULUPUH-a koja će i ovoga puta na koljena baciti strastvene ljubiteljice kapa i šešira po kojima je već godinama poznata na domaćoj, ali i stranoj sceni. 

Sve boje Pariza i Londona uskoro na pisti hrvatske metropole!

“U mojem radu postoje tri važne stvari - žena, ekonomija i pitanje što bih danas mogao učiniti za sebe”, pita se Švicarac Nino Bollag koji je sve o modi naučio uz djeda koji je bio krojač. Nakon Švicarske odselio je u New York, gdje živi i svoje misli pretače u djela koja najčešće predstavlja na London Fashion Weeku. „Cool is back“ naziv je njegove kolekcije koju će nakon Londona prezentirati Zagrebu, a koja oštrim linijama podsjeća na radnu odjeću. 

Parižanin Karim Bonnet je na samom početku karijere lansirao zaštitni znak "Slijepe ulice de la Défensea”. Bio je dio novog vala mladih dizajnera čija je svježina donosila nove perspektive na modnu pistu Paris Fashion Weeka, a danas svoju kolekciju najavljuje riječima: “U ime vile koja je Pepeljugine dronjke pretvorila u haljinu za bal”. Otkačen i pun života, kao uostalom i njegove kolekcije, Karim Bonnet se veseli povratku na zagrebačku pistu, jer “s ekipom Dreft FWZ doista uživa raditi, ponajviše zato jer okuplja nekonvencionalne dizajnere, a takav im je i pristup modi”.


VIŠE O TEMAMAZagreb Fashion WeekToni RicoIvana PopovićIrena Berišić TurkLet 3Nino BollagKarim BonnetAba TomičićAna ĆavarMilena Rogulj
Povezano