Lenovo IdeaPad tablet K1 u crvenoj i bijeloj boji

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 31.10.2011.

1

Lenovo IdeaPad tablet K1

Lenovo IdeaPad tablet K1

Lenovo IdeaPad K1 donosi izvrstan spoj elegancije i praktičnosti. Novi tablet može se kupiti u notebook centru Mikronis.

Linija IdeaPad iz Lenova oduvijek je bila poznata po privlačnom dizajnu, odličnim performansama i prihvatljivim cijenama. Tu je filozofiju Lenovo nastavio i u seriji tableta IdeaPad, poput modela K1 koji je odnedavno dostupan u notebook centru Mikronis po cijeni od 3.729 kuna, odnosno 200 kuna višoj za model većeg kapaciteta tvrdog diska.

S obzirom na to da je tablet računalo ponajprije namijenjeno korisnicima koji su neprestano u pokretu i računalo koriste pretežno izvan kuće i ureda, vanjski je izgled kod njih iznimno bitan, a toga su bili svjesni i stručnjaci u Lenovu prilikom dizajna ovog modela. Tablet K1 u Mikronisu je dostupan s upečatljivom crvenom ili elegantnom bijelom bojom tankog kućišta jednostavnog za rukovanje, mase samo 750 grama. HD zaslon od 10,1 inča rezolucije 1280x800 omogućava pregledno korištenje aplikacija i programa te pregledavanje različitih sadržaja, a rad u pokretu olakšava i autonomija baterije do 10 sati.

Lenovo IdeaPad tablet K1 donosi sasvim poseban doživljaj pregledavanja sadržaja na internetu. Pokreće ga operativni sustav Android 3.1, a tisuće korisnih aplikacija i zabavnih igara dostupno je kroz pristup Lenovo App Shopu i Android Marketu. Opremljen je i potpunom podrškom za najnoviji sadržaj u Flashu i Digital Rights Management, koji omogućava legalno preuzimanje filmova s interneta i njihovu pohranu na tvrdi disk kapaciteta 16 ili 32 gigabajta (ovisno o modelu). Uz to, neprestano sinkronizira fotografije, glazbene datoteke i video zapise na online prostoru za pohranu što olakšava razmjenu podataka s prijateljima ili suradnicima, a ujedno omogućava i jednostavno dijeljenje datoteka s kontaktima na socijalnim mrežama. Komunikacija na društvenim mrežama jednostavnija je i zahvaljujući posebnom sučelju SocialTouch za korištenje Facebooka, Twittera i drugih mreža, a ujedno i zabavnija korištenjem prednje kamere od 2 megapiksela te stražnje od 5 megapiksea.

Za brz rad tableta K1 pobrinut će se procesor NVIDIATegra 2.0 T20 brzine 1 GHz i 1 GB DDR2 RAM memorije, a tu su i izlazi za MICRO HDMI, mikrofon i slušalice, čitač Micro SD kartica i podrška za Bluetooth.


VIŠE O TEMAMALenovotabletIdeaPadAndroidMikronisLenovo App Shop
Povezano