Lenovo Ideacentre Q180: Najmanje stolno računalo na svijetu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.02.2012.

1

Lenovo Ideacentre Q180

Lenovo Ideacentre Q180

Ovo će stolno računalo svakom korisniku omogućiti da svoju dnevnu sobu pretvori u pravi multimedijski zabavni centar

U notebook centru Mikronis uskoro će biti dostupno najmanje stolno računalo na svijetu – Lenovo Ideacentre Q180, koji donosi brojne performanse u impresivno dizajniranom kućištu debljine samo 22 milimetra. Ovo će stolno računalo svakom korisniku omogućiti da svoju dnevnu sobu pretvori u pravi multimedijski zabavni centar, a savršeno će se uklopiti u svaki moderno uređen interijer. Lenovo Ideacentre Q180 u Mikronis stiže krajem veljače, a bit će dostupan po cijeni od 1.999 do 3.499 kuna, ovisno o konfiguraciji.

Gledanje filmova, slušanje glazbe, igranje igrica, pregledavanje interneta ili poslovno korištenje – bez obzira na što se korisnik odlučio, Lenovo Ideacentre pruža mu jedinstven multimedijski doživljaj. Za brzinu rada pobrinut će se procesor Intel Atom D2700 s dvostrukom jezgrom (ovisno o konfiguraciji), operacijski sustav Genuine Windows 7 i do 4 GB radne memorije DDR3. Tvrdi disk kapaciteta do 750 GB pohranit će brojne video sadržaje, glazbene datoteke i fotografije, a reprodukcija je moguća i s dodatnog DVD uređaja ili Blu-Ray diska, koji se lako mogu priključiti na računalo. Jasnoća slike zajamčena je HDMI priključkom i grafičkim sustavom AMD Radeon HD 6450A, a zvučna kartica podržava i posljednji 7.1 surround sustav. Upravljanje sadržajem jednostavno je uz pomoć posebnog daljinskog upravljača s ugrađenom tipkovnicom i mišem, dok brzu izmjenu podataka olakšavaju i dodatni priključci poput USB 2.0 i 3.0 te čitača kartica 8-u-1 koji podržava format SDXC.

Kućište debljine samo 22 milimetra može se postaviti okomito ili vodoravno, a ukoliko ga korisnik, unatoč elegantnom dizajnu, želi sakriti od pogleda, jednostavno ga može postaviti na poleđinu televizora.


VIŠE O TEMAMALenovoIdeacentreMikronisstolno računaloformat SDXC
Povezano


Još iz rubrike Techno