VI KAŽETE: Gaga je 'ikona stila', ali i 'fail', 'spodoba', 'plastika'!

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.01.2012.

4

Lady Gaga

Lady Gaga

Pročitajte što su o stilu kontroverzne Lady Gage rekli fanovi CroMode na Facebooku

Pitali smo naše fanove na Facebooku što misle o Lady Gagi i moramo priznati da su nas pomalo iznenadile žustre reakcije. Još jednom se potvrdilo da Lady Gagu ili volite ili - najblaže rečeno - ne volite. Dok jedni smatraju kako je Gaga "maštovita umjetnica" i "ikona stila" sa "stavom i čvrstim karakterom", koju osuđuju "homofobni primitivci", oni drugi, koji su u većini, počastili su je hrpom nimalo ugodnih epiteta i etiketa, kao što su "spodoba", "nakaza", "attention whore", "umno poremećeni bolesnik željan medijske pozornosti", "fail bez ukusa i ženstvenosti", "plastika koja imitira porculan"... U nastavku prenosimo komentare onakve kakvi jesu, bez lektorske intervencije.

"Maštovita modna ikona, prepuna samopouzdanja"

Anna Marija Mannharth: Definitivno je modna ikona, našeg doba naravno, jer nije dobro gledati unatrag. Osobno, neki stylinzi su možda priprosti, vulgarni i nisu za uzor poklanicima njezine glazbe (mladima, teenagerima) ali definitivno je jedno
Lady Gaga za Vogue Hommes Japan

Lady Gaga za Vogue Hommes Japan

- za takvo nešto treba imati mašte, kreativnosti i puno, puno samopouzdanja! Naravno, pretpostavljam da je istinita tvrdnja da svoje stylinge sama osmišlja.

"U početku je bila interesantna, a sada je samo - nakaza"

Marina Naumović: Ne mislim da je to moda što ona nosi, već očajnicko traženje pažnje. U početku je i bila interesantna i drugačija, a sada je samo - nakaza.

"Ikona mode kojoj je cilj poružniti ljude"

S.Z.D.: Lady Gaga je modna ikona, ali mode kojoj je cilj poružniti i unakaziti ljude, izuvći iz njih ono najružnije i prezentirati to na što vulgarniji, morbidniji i bolesniji način.

"Fail bez ukusa i ženstvenosti"

Anja Trkulja: Svaka čast njezinom uspjehu, ali da ima stila, nema. Njezino odijevanje je prikladno za vrijeme maškara, inače, totalan fail bez imalo ukusa i ženstvenosti.

"Gaga ima stav i čvrst karakter"

Martina Maras: Moda! .. Stil! ?.. Svako treba znati nositi svoju vanjsku iliti unutarnju osobnost na svoj način! Podržavam osobe poput ove gospodične .. Moto ..Nosi, budi i radi kako i što želiš! stav i čvrst karakter! ..Da mi se baš sve dopada što nosi ..ne ..ali mi se dopada.

Lady Gaga za magazin OUT | Foto: Ellen Von Unwerth

Lady Gaga za magazin OUT | Foto: Ellen Von Unwerth

"Attention Whore"

Lana Petrić: Mislim da je precijenjena i da modi nije ponudila ništa novo. Pored termina "Attention Whore" u rječniku treba stajati "Lady Gaga".

Lady Gaga kao Andrea Šušnjara

Zrinka Pezer: Lady Gaga je jedna usuđujem se reći egoistična spodoba koja je itekako svjesna svoje beznačajnosti u jednoj umjetnosti (glazbi) te se s obzirom na to koristi drugim provokativnim sadržajima kako bi masa čula o njoj. To se
Lady Gaga | Foto: David LaChapelle

Lady Gaga | Foto: David LaChapelle

odnosi na sve njene kontroverzne modne izričaje, izjave itd.. Niti jedna normalna osoba nebi bila u stanju obući se u haljinu od mesa već samo umno poremećeni bolesnik koji je željan medijske pozornosti. A da Lady Gaga nije današnja Lady Gaga u smislu same njene pojave (ne kao pjevačice) o njoj se nebi toliko polemiziralo, vec bi bila u rangu naše domaće Huljićeve pjevačice Andree Šušnjare ("pricekaj dok ljubim ga-ga, je-ije").

"Originalnost nije uvijek biti drugačiji"

Y.H.: Lady Gaga sa haljinom od mesa ikona stila? Smiješno ili žalosno? Talentirana pjevačica se od početka nametnula otkačenim stilom, ali je, nažalost, postala vulgarna. Originalnost nije uvijek biti drugačiji što se kod nje pretvorilo u neukus i kič. Gaga nije ikona stila već američki proizvod koji će pošto poto privući pažnju Imala je nekoliko dobrih modnih kombinacija što je doista premalo za status ikone stila. Mislim da bi joj dobar stilist pri ruci trebala biti jedna od investicija u ovoj godini! Možda nas ugodno iznenadi!

"Lady Gagu osuđuju homofobni primitivci"

Mladen Kuler: O da Lady Gaga je ikona stila, trenda, ispred vremena, umjetnica, a homofobni primitivci je osuđuju!

"Gaga je plastika koja imitira porculan"

Klaudia Jurić: Postoji prikladna metafora: organsko i neorgansko, odnosno GMO voće i povrće. Lady Gaga je očito primjer za ovo drugo (čitaj: totalno-sam-spontana-luda-boemski-nastrojena-modno-osviještena-avangardna itd. ). U prijevodu: ona je konstruirana i sama na sebe gleda kao na projekt, no boji se da će ju i drugi uhvatiti u toj prijevari. Ona je plastika koja imitira porculan, a ljudi su dovoljno glupi pa kupuju. Moda? Postoji nešto što se zove : over the top, a to nešto je postao njen zaštitni znak. Outfiti koji vrište: "pogledaj me! pogledaj me opet! nisam obična ny cura talijanskih korijena kojoj je tata kupio karijeru!"

> CroModa na Facebooku


VIŠE O TEMAMALady GagaFacebook
Povezano