Kultni film Titanic 9. veljače se vraća na veliko platno

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.01.2023.

0

Foto: Blitz

Foto: Blitz

Titanic je osvojio rekordnih 11 nagrada Oscar, uključujući i nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolju kameru i najbolju montažu

Najpoznatiji film redatelja Jamesa Camerona vraća se 9. veljače na velika platna povodom svoje 25. obljetnice. Titanic će proslaviti godišnjicu u kinima u posebnom IMAX 3D I 3D 4K formatu, što znači da će rezolucija filma iz 90-ih sada biti odlična i – možda ćemo i mi moći pokušati dati ruku Jacku, kad već to nije uspjela Rose!

Titanic je osvojio rekordnih 11 nagrada Oscar, uključujući i nagradu za najbolji film, najbolju režiju, najbolju kameru i najbolju montažu. Nakon prvog prikazivanja 1997. godine, film je postao najuspješniji film svih vremena i trenutno je treći film s najvećom zaradom u svijetu.

Priča o potonuću luksuznog prekooceanskog broda promoviranog kao “nepotopivog” obišla je cijeli svijet u rekordno kratkom roku, a mnogi se filmski kritičari slažu kako je Titanic i dalje “najveći film ikad snimljen”.


 
Glumačku ekipu ove neponovljive epske romanse koja je obilježila odrastanje brojnih generacija predvode dobitnici nagrade Oscar Leonardo DiCaprio i Kate Winslet.
Uz njih su još i Billy Zane, Kathy Bates, Frances Fisher, Bernard Hill, Jonathan Hyde, Danny Nucci, Gloria Stuart, David Warner, Victor Garber i Bill Paxton.

Redatelj i scenarist je James Cameron, a film su producirali Cameron i Jon Landau, dok je Rae Sanchini izvršna producentica.
 
Titanic se u našim kinima počinje prikazivati uoči Valentinova, 9. veljače, a sasvim smo sigurni kako će interes mlađih generacija biti jednako velik kao i interes svih prethodnih generacija koje i danas s jednakim žarom uživaju u bezvremenskoj ljubavnoj priči!


VIŠE O TEMAMAfilmoviCineStarJames CameronLeonardo DiCaprioKate Winslet
Povezano