Kultna imena deep housea ovog petka u Zagrebu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.01.2024.

0

Foto: Peti Kupe

Foto: Peti Kupe

Poznati majstori za pultom i autori nebrojenih izdanja gostuju na večeri etikete Imogen.Domaćini su im Ilija Rudman i Antonio Zuza koji ovog puta nastupaju kao Imogen Soundsystem.

Deep house je žanr poznat po tempu do 125 BPM-a, prigušenim bas linijama, izdašnoj upotrebi perkusija, mekim zvukovima klavijatura, ambijentalnom zvuku i soul vokalima. Među trenutačno najzanimljivijim predstavnicima tog žanra su Atjazz i Fred Everything, gosti novog izdanja Imogen partyja ovog petka, 26. siječnja.

Jedan od pionira deep housea još iz 90-ih je Atjazz, britanski DJ, producent, inženjer zvuka i vlasnik istoimene prestižne etikete poznate po vrhunskim izdanjima. Osim Atjazzovih produkcija i suradnji, pod njezinim okriljem su i velika imena kao što su Fred Everything, Robert Owens i Jimpster. Atjazz je i vrlo plodan remikser koji potpisuje uspješne obrade izvođača kao što su Bob Sinclar, Jazzanova, Zed Bias i Omar, a njegove usluge često traže i brojni vrhunski vokalisti.

U Peti Kupe se vraća i Fred Everything, prijatelj kluba i Imogen Recordingsa za koji je već objavljivao. Ovaj rođeni Kanađanin s dugogodišnjim prebivalištem u San Franciscu je u više od 20 godina objavio čak 200 izdanja na najprestižnijim etiketama, a nadimak Everything prati ga od početaka karijere jer je već tada bio sposoban umiksati sve od disca do techna, pa čak i drum'n'bass. Njegove ploče često su u torbama najvećih DJ-a, a popularnost su mu donijeli i brojni remixevi za poznate izvođače kao što su Derick Carter, Roy Davis Jr, Brand New Heavies ili upravo Atjazz.

Ovoj dvojici prijatelja u Kupeu se pridružuje i domaći dvojac prijatelja – Antonio Zuza i Ilija Rudman koji će nastupiti zajedno kao Imogen Soundsystem. Bit će to prilika i da u večeri najboljeg housea najave i skorašnji izlazak svog zajedničkog EP-a Paloma.

Ulaznice su dostupne putem ove poveznice.


VIŠE O TEMAMAPeti Kupekoncerti u ZagrebuAtjazzFred Everything
Povezano