Kralj&Krajina nas jesenskom kolekcijom vraćaju u šezdesete

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.05.2014.

5

Mlade dizajnerice Ana Marija Kralj i Mirjam Krajina koje se kriju iza branda Kralj&Krajina predstavljaju kampanju za sezonu jesen/zima 2014/2015.

Ostajući vjerne minimalizmu, koji je u samo dvije kolekcije postao njihov zaštitni znak, Kralj & Krajina nas kolekcijom jesen/zima 2014/15 vraćaju u šezdesete godine prošlog stoljeća. Shodno tom revolucionarnom vremenu u kojem žena postaje hrabra i samostalna, njezin moćni stav odlikuju muški i ravni krojevi u militarističkom duhu - uz pokoji ekscentrični dodatak.
Inspirirane militarizmom s jedne strane, a ženskom modom šezdesetih s druge strane, mlade dizajnerice koriste teške materijale poput velura i vune koje skladno nadopunjuju finim kašmirom. One predstavljaju ženu koja se elegantno uzdiže iz svoje krhkosti te zauzima čvrst stav, postižući nevjerojatnu harmoniju nježne elegancije i militarističke snage.
Kao lokaciju za kampanju svoje f/w 14/15 kolekcije Kralj & Krajina odabrale su aerodrom kako bi do izražaja došao upravo taj moćan stav žene koja nosi njihove kreacije. Budući da je kolekcija osim 60-im godinama također inspirirana militarizmom, ova lokacija činila se idealnom za njihovu novu modnu priču.

Kampanju potpisuje fotografkinja Maja Brčić, zaštitno lice kolekcije je Tena Majetić iz agencije Talia Model, za make-up je zaslužna Biljana Baljak, a za frizuru Svjetlana Cvjetković (Beauty Point).

VIŠE O TEMAMAAna Marija KraljMirjam KrajinaKralj&KrajinaMaja BrčićTena MajetićBiljana BaljakSvjetlana Cvjetković
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se