Kraj Paris Fashion Weeka: Briljantni Marc Jacobs za Vuitton i japanska avangarda

Piše: Branka Tomić
Objavljeno 09.10.2008.

0

Miu Miu: “To je istraživanje naše Europske prošlosti” kaže Miuccia Prada objašnjavajući inspiraciju za kolekciju u kojoj se nalaze haljine sa zategnutim strukom i suknje od plisirane jute ili svile. Većina njih je slojevita sa obješenom pregačom. Tkanine su točkaste ili s pohabanim rupama koje izgledaju kao da su ih moljci pojeli.

Miu Miu: “To je istraživanje naše Europske prošlosti” kaže Miuccia Prada objašnjavajući inspiraciju za kolekciju u kojoj se nalaze haljine sa zategnutim strukom i suknje od plisirane jute ili svile. Većina njih je slojevita sa obješenom pregačom. Tkanine su točkaste ili s pohabanim rupama koje izgledaju kao da su ih moljci pojeli. A ostali modeli djelovali su kao da ih je ukrasio umjetnik sa sprejem za grafite. “Povijesni dio” kolekcije sadržavao je razne haljine sa printevima u stilu oslikanih rimskih pločica koji su se na svakom novom modelu povećavali tako da su lica u profilu na kraju postala apstraktni oblici.

Miu Miu

Miu Miu

 

Lanvin: Dizajner Alber Elbaz tvrdi da svojom odjećom pokušava olakšati ženama život. Mnoštvo prozračnih oblika od jednobojne pufaste svile, satena, žoržeta i teksturirane tkanine na bluzama sa balon rukavima i modelima sa mnoštvom velikih nabora koji lijepo oblikuju bokove.  
Pred kraj revije dizajner je priredio pravo iznenađenje sa otkačenim haljinama šarenih i leopard uzoraka sa još otkačenijim sunčanim naočalama i sandalama visokih peta od perli. Na samom završetku revije izašle su haljine od plavog i ljubičastog pletiva protkanog lameom te kristalnim i pletenim vezovima.

Lanvin

Lanvin

Limi Feu: Dizajnerica je prikazala crno-bijelu kolekciju koja je zaštitna kombinacija japanske modne avangarde. Modeli su velikih proporcija, asimetrični sa međusobnim djelovanjem muških I ženskih elemenata upotpunjeni neobičnim slušalicama. Pored ekstremno dugačke bijele košulje i jednako dugačke uske kravate te jakne do koljena i hlača sa tregerima našlo se i nekoliko ženstvenijih modela, mala crna haljina i crno odijelo sa tričetvrt rukavima u kombinaciji uskom suknjom te glamurozna haljina od plavog organdija.

Limi Feu

Limi Feu

Louis Vuitton: Sexy, drska, šljokičasta odjeća u stilu Josephine Baker došla je kao šećer na kraju duge sezone. Ova kolekcija za razliku od prethodnih, obiluje mnoštvom malih suknjica opasanih remenjem, pulovera sa šljokicama, jakni sa jastučićima i elegantnim širokim hlačama te kiltovima od krepa. Tu su se još našli vuneni kaputići sa neobično oblikovanim ramenima i graciozne hlače sa visokim strukom. Kolekcija je prepuna modnih dodataka- trbal-art ogrlice, naušnice, gomile narukvica, cipele prepune perja i plastičnih kolaža apstraktnih afričkih lica. Torbe su pufastih oblika od jelenje kože sa šarenim životinjskim uzorcima.

Loius Vuitton

Loius Vuitton


Povezano