Kosa vam izgleda očajno? Evo kako je brzinski popraviti!

Piše: P.J., Zagreb
Objavljeno 20.03.2016.

0

Ilustracija | Foto: H&M

Ilustracija | Foto: H&M

Znate onaj osjećaj kad se probudite, kosa vam izgleda loše, a vi je nemate vremena oprati? Postoji puno načina kako izbjeći lošu frizuru!

Saznajte kako spriječiti loš dan kako biste u miru mogli doručkovati i napustiti kuću na vrijeme bez gubljena vremena na popravljane frizure. Ovo su neki savjeti koji će vam pomoći.

1. Nemojte ići spavati sa vlažnom kosom

Tuširanje prije odlaska u krevet je navika koju mnogi ljudi rade, ali budite sigurni da vam je kosa potpuno suha prije nego utonete u san. Ako nije potpuno suha, a ne koristite vlažnu kosu za potencijalnu frizuru ujutro, mogli biste imati problema kad se probudite. Jedini razlog zbog kojeg biste trebali ići spavati s vlažnom kosom je kad...

2. Koristite regenerator preko noći

Bilo da koristite obični regenerator ili tretman, možete ga ostaviti preko noći kako biste hidratizirali kosu. Možete spriječiti lošu frizuru ako stavite regenerator dan prije, ali ujutro morate jako dobro isprati kosu.

3. Kovrče stavite pod kontrolu

Ako ne možete ukrotiti kovrče, to ujutro može predstavljati problem. Iskoristite kremu za ruke za brzi popravak. Ipak, savršene kovrče ujutro možete imati ako upotrijebite tretman nakon pranja. Iskoristite dvije trećine kreme za kosu i dodajte malo seruma i - eto rješenja!

4. Spavajte na svilenoj ili satenskoj jastučnici

Trenje je neprijatelj vaše kose! Pamučne jastučnice će isušiti kosu. Ako želite spriječiti lošu frizuru ujutro i zaboraviti na ovaj problem, investirajte u svilenu ili satensku jastučnicu.

5. Koristite šampon za suho pranje

Ako imate tanku i slabu kosu, šampon za suho pranje vam ujutro može vratiti volumen. Jednostavno ga nanesite na korijen kose, utrljajte prstima i zatim se počešljate. Ako perete kosu svaki dan i koristite pjenu za ekstra volumen, nanesite je na korijen i nabrzinu osušite. Ako se suši na zraku, postat će beživotna.

6. Smanjite uporabu preparata

Jedan od najboljih načina da spriječite lošu frizuru ujutro je da ne koristite previše proizvoda koji će opteretiti kosu. Neki proizvodi poput seruma, krema i lakova uopće se ne smiju nanositi na korijen kose.

7. Isprobajte kokosovo ulje

Postoji puno ulja koja će učiniti čuda za vašu kosu, poput arganovog, ali kokosovo ulje je jeftino i zbilja pomaže. Uzmite malu količinu, zagrijte je među prstima i upotrijebite je na dijelovima gdje vam je kosa neukrotiva, ali i kako biste dodali sjaj kosi. Možete ga upotrebljavati i preko noći, ali ujutro obavezno dobro isperite kosu.

 

8. Kovrče preko noći

Ako želite da kosa ujutro ima volumen i oblik, pletenica će pomoći. Spriječite lošu frizuru ujutro tako da navečer spletete pletenicu i pustite je da se osuši preko noći. Ako ste u žurbi, osušite je hladnim zrakom prije izlaska iz kuće.


VIŠE O TEMAMAnjega kosekovrčekokosovo uljeregeneratoršamponi za suho pranje kosepreparati za kosuvlažna kosa
Povezano