Koliko često žene zapravo glume orgazam?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 01.06.2020.

0

Ilustracija. Foto: Lelo

Ilustracija. Foto: Lelo

Jonason je dio tima na Sveučilištu Western Sydney, a svoje je podatke prikupio istraživanjem 650 sudionica i njihovih 650 razloga zašto lažiraju orgazam

Ako si žena, postoji velika šansa da si barem jednom u životu odglumila orgazam. Prema istraživanjima sa Sveučilišta u Centralnom Lancashireu i Sveučilišta u Leedsu, 80 posto žena glumi orgazam za vrijeme vaginalnog seksa i to barem 50 posto vremena, dok  je 25 posto istih ispitanica priznalo kako glumi 90 posto vremena. To je poprilično velik postotak ženske populacije! Pa čak i ako niste među tih 80 posto ili ste možda čitatelj koji sumnja da je vaša bolja polovica "glumica", čitajte dalje jer je LELO pripremio zanimljive statistike i razloge zašto žene zapravo imaju potrebu glumiti.

Usto ćemo s vama podijeliti nekoliko savjeta o tome kako prestati s tim i zapravo iskusiti dobro traženi veliki 'O'. Uzbudljivo, zar ne?

Za početak ćemo istražiti pet najčešćih razloga zbog kojih žene lažiraju orgazme, a otkrila su nam  ih istraživanja koja je proveo psiholog Peter Jonason.

Jonason je dio tima na Sveučilištu Western Sydney, a svoje je podatke prikupio istraživanjem 650 sudionica i njihovih 650 razloga zašto lažiraju orgazam. Dakle, rezultati su sljedeći:

Žene najčešće glume:

1. U njegovu korist

Najpopularniji  i najčešći razlog zašto žene lažu, u ovom specifičnom istraživanju, uključuju ohrabrivanje u dva povezana područja; da pojačaju svom muškarcu ego i da mu pomognu pogurnuti ga preko ruba kada osjeti da je njegov vrhunac blizu.

Na ovaj način, muškarcima se daje neizgovoreni "bravo" za njihov odličan posao pod plahtama kako bi mogli biti sretni. Time im se povećava samopouzdanje za njihov sljedeći seksualni pokušaj.

2. Kako bi seks prije završio

Zanimljiva je činjenica kako je drugi najpopularniji razlog zbog kojeg žene lažiraju svoj orgazam - jednostavno kako bi seks prije završio. Kada je seks dosadan ili neispunjen žene mudro koriste priliku da lažiraju kako bi se cijela stvar čim prije završila.

3. Kako bi popravile cjelokupno iskustvo

Znate onaj trenutak kada gledate porniće i stenjanje vas uistinu uzbudi? Da, žene ponekad koriste lažni orgazam kako bi muškarac bio još aktivniji. Lažni seks-zvukovi ih uzbuđuju, a to, nadamo se, poboljšava i naše cjelokupno iskustvo. To je kao dodavanje još malo ulja na vatru. Nekako savršen "fake it until you make it" scenarij.

4. Kako bi poštedjele njegove osjećaje

Za većinu žene jedan od najdražih načina izražavanja intimnosti je maženje nakon seksa. I bez obzira jesu li neko vrijeme s tom osobom ili im je ovo prvi put zajedno, lažiranje stvara mir i čini muškarca sretnim. Tako nema nikakve nespretnosti, prepirke ili sukoba nakon, a onda oba partnera mogu uživati u maženju.

5. Kako bi smanjile sumnje

U ovom neobičnom nizu, peti najčešći razlog zbog kojeg žene glume orgazme je zato što varaju. Logično, ako još ima vatrometa u spavaćoj sobi, zašto bi žena morala varati?

Zašto žene prestaju glumiti?

U studiji koju su proveli Debby Herbenick i njeni partneri, u Arhivu seksualnog ponašanja stoji kako je više od 1000 žena anonimno putem interneta barem jednom postavilo niz pitanja o ženskom orgazmu.

Te su žene u dobi između 19 i 94 godina, a  navele su i razloge zašto su na kraju prestale glumiti orgazam.

A mi vam nagrađujemo s tri glavna razloga:

- Osjećaju se ugodnije u odnosu kada je na kraju seksa orgazam (46.6 posto)

- Daje im osjećaj samopouzdanja (35.3 posto)

- Osjećaju se prihvaćeno od strane partnera, bez obzira da li su oni postigli vrhunac (34 posto)

U skladu s našim različitim osobinama i društvenim okruženjima, zanimljivo je i provođenje nekoliko studija i istraživanja o vrstama žena koje glume orgazam. Dva najutjecajnija razloga su njihova razina komunikativnosti i koliko opušteno mogu razgovarali o seksu i seksualnim željama.

Komunikacija: dokazano je da žene koje su previše sramežljive, ili se osjećaju neugodno i nelagodno  za vrijeme razgovora o svojim seksualnim potrebama i željama imaju tendenciju češće lažirati orgazam. Prema Herbenickovom istraživanju, glavni razlog nedostatka komunikacije bio je taj što nisu htjele povrijediti partnerove osjećaje (42,4 posto sudionika).

Suprotno tome, žene  koje su otvorenije prema svojoj seksualnosti te mogu opuštenije razgovarati o onome što vole, ali isto tako i onome što im ne odgovara, imaju veću šansu dostići vrhunac (jer njihov partner zna što im odgovara).

Seksualni žargon: Herbenickovo istraživanje također je otkrilo kako su žene koje se osjećaju nelagodno izgovarajući  riječ "klitoris" podložnije lažiranju. Ova činjenica ima smisla, jer bi razgovor o stvarima seksualne prirode najvjerojatnije bio teži za one koji se ne osjećaju lako koristeći seksualne izraze.


VIŠE O TEMAMAljubav i vezeLeloseksualnost
Povezano