Kolekcija Lee x H&M od sutra u trgovinama

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 27.01.2021.

0

Lee x H&M

Lee x H&M

H&M najavljuje suradnju s legendarnim američkim brendom Lee na projektu sljedeće generacije traperica koje će biti izrađene od još održivijih materijala

To je holistička suradnja s pomakom na svim razinama, od dizajna i proizvodnje, preko prvih H&M traperica izrađenih od 100% recikliranog pamuka, do etikete od pluta i posebnog papira. Također, po prvi puta je H&M podijelio Life Cycle Assessment (LCA)  podatke na hm.com ističući utjecaj svakog odjevnog predmeta izrađenog od trapera na vodu, CO2 i energiju, od sirovina do proizvoda za krajnju uporabu.

Lee x H&M sadrži kolekciju za žene, muškarce i djecu, a bit će dostupni na hm.com, kao i odabranim H&M trgovinama, od 28. siječnja.

Lee x H&M ambiciozna je suradnja za koju je održivost najvažnija. Oba brenda prihvatila su holistički pristup nadgledajući svaku fazu proizvodnje. Materijal je najznačajniji, poput prvih 100% recikliranih traperica H&M-a izrađenih od 80% postindustrijskog i 20% otpada nakon potrošnje. Tu je i traper koji se izrađuje bez pamuka, od obnovljivih umjetnih vlakana, boja koje štede vodu i tehnika pranja trapera koji štede vodu i potrošnju kemikalija i energije.

Foto: H&M

Foto: H&M

Za žensku kolekciju široke traperice imaju osjećaj povratka 90-ih, dok je Leeova klasična jakna Rider redizajnirana u oversized oblik čahure. Traper korzeti dodaju ženstvenost, dok majice s kapuljačom donose funkcionalnost, uz Texloop RCOT reciklirane pamučne komade za potpuni stil Lee x H&M.


VIŠE O TEMAMAtrapericeLeeH&Mjeans
Povezano