Kokteli inspirirani ljepotom žene kao savršeno ljetno osvježenje

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 26.06.2018.

1

Koktel Matisse | Foto: Gitz Production

Koktel Matisse | Foto: Gitz Production

Uz svaki od ovih ljetnih koktela, s ruba čaše gledat će vas remek-djelo slikara po kojem je koktel dobio ime

Žene su od samih početaka umjetnosti bile izvor inspiracije i muze. Svi veliki majstori slikarstva svojim su remek-djelima pokušali prikazati neuhvatljivu ljepotu žene. Upravo su poznata remek-djela koja prikazuju ljepotu žene inspirirala koktel-majstore zagrebačkog Aperitivo bara iz Vlaške ulice br. 9 na kreiranje deset jedinstvenih ljetnih koktela u meniju nazvanom Women of Art.
Koktel Klimt

Koktel Klimt

Najpoznatija slikarska djela prikazuju upravo žene. Da Vincijeva Mona Lisa, Klimtova Žena u zlatnom i Vermeerova Djevojka s bisernom naušnicom samo su neka od djela neprocjenjive vrijednosti kojima je motiv žena. Romantične prikaza žena iznimne ljepota nalazimo još u drevnoj umjetnosti Grka i Rimljana, a ne čudi što 30 tisuća godina star kip Willendorfske Venere prikazuje upravo ženu.
Koktel Renoir

Koktel Renoir

Stvaranje koktela može se shvatiti kao vrsta umjetnosti. Okusi i omjeri pažljivo se stapaju kako bi se dobilo nešto što oduševljava osjetila i budi emocije, a upravo to je i smisao umjetnosti.  Da Vinci, Klimt, Renoir, Matisse i Frida neki su od novih koktela Aperitivo bara koji će spojiti umjetnost slikarstva s umjetnošću kreiranja koktela.

Koktel Frida

Koktel Frida

Uz svaki od ovih koktela, s ruba čaše gledat će vas remek-djelo slikara po kojem je koktel dobio ime. Na poleđini svake minijature nalazi se kratka priča o samoj slici, a neusporedivi okusi ljeta upotpunjuju dojam da je riječ o jedinstvenom i osvježavajućem umjetničkom djelu u čaši. Autori ovih ljetnih koktela su Kruno Rozić, Marko Matek, Ivan Petrović, Marko Pećnik, Ivan Mandarić, Dino Koprivnjak i Mijo Jakovljević iz Aperitivo teama.

VIŠE O TEMAMAAperitivo barkokteli
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se