Koja je idealna boja kose za vas: Stvari se mijenjaju s godinama

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.11.2009.

343

Ilustracija | Foto: Wella

Ilustracija | Foto: Wella

Ako još uvijek bojate kosu ili stavljate pramenove na potpuno isti način kao prije 15 godina, velika je vjerojatnost da ne činite dobro svojoj kosi

Možete biti besprijekorno odjeveni. Vaš make-up može savršeno sakriti bore. Ali ako još uvijek bojate kosu ili stavljate pramenove na potpuno isti način kao prije 15 godina, velika je vjerojatnost da ne činite dobro svojoj kosi.


Ni najmanje, jer se nijansa vašeg tena promijenila tijekom godina. Možda nikad niste bojali svoju kosu. U tom slučaju se zapitajte da li je baš ta nijansa još uvijek postojana i sjajna kao nekad. Slijedećih par savjeta će vam pomoći da vaša kosa pomladi vaše lice, piše Spa-wellness. Vaš frizer će napraviti ostalo.


Smeđokose

Na većinu boja tena idu smeđe nijanse kose i to je boja koja stvarno čini da vaša kosa izgleda zdravo, tako da je to odlična boja za pomlađivanje.


Ako imate svijetli ten i ne želite pretamnu kosu, onda odaberite bogatu kestenjastu ili zlataste boje s odsjajem karamele. Kako starite, vaš ten blijedi zajedno s vašom kosom. Oči i koža postaju svjetliji, tako da bogata kestenjasta boja, kose koja je odlično izgledala u 30-ima, možda više ne izgleda tako dobro.


Odaberite nijansu ili dvije svjetlije od svoje prirodne boje kose ili se odlučite za pramenove da pokrijete sijedu kosu, radije nego za potpuno bojanje.


Crvenokose

Ako vam je prirodna boja kose sivkasta, plava ili crvenkasto plava, možete kosu obojati u crvene nijanse. Ali izbjegavajte debele pramenove ili jarko crvene nijanse jer to može biti preoštro za starije nijanse tena. Radije izaberite lijepe bakrene nijanse ili se držite prirodnih pramenova koji se stapaju s osnovnom bojom, a daju samo dašak topline.


Sijeda kosa je manje vidljiva na crvenokosima, ali sakrijte je s toplim pramenovima umjesto s cijelom bojom. Izaberite nijansu kao što je ona na krajevima vaše kose.


Plavuše

Kako idete stariji, vrlo je lako odabrati krivu nijansu plave boje. Izbjegavajte brončane boje i previše izbjeljivača jer oboje mogu postarati izgled i možete izgledati jeftino. Ciljajte na nježne boje kose za moderniji, ljepši izgled koji pršti stilom.


Umjesto izbjeljivanja pramenova po cijeloj površini glave, vaš frizer bi mogao miješati nijanse, postepeno povećavajući omjer izbjeljivanja vremenom.


Dobar frizer će koristiti barem tri različite nijanse, kao što su plava, karamel i zlatna, da nadoda više punoće i teksture vašoj kosi.


Crnokose

Možete imati crnu kosu samo ako ste Azijka ili crnkinja. Ali kako starite, čak i azijske i crne nijanse tena mogu izgledati ljepše sa toplim, smeđim pramenovima.


Sjedokose

Sijeda kosa na nekim ljudima može izgledati prekrasno i uopće ne mora postarati ako je u dobrom stanju. Sijeda kosa je kao žica i zna biti suha, tako da ju je potrebno redovito tretirati dubinskim regeneratorima ako želite održati sjaj. Sijeda kosa također može imati žutu primjesu. To se može maknuti sa posebnim šamponima i regeneratorima koji osvjetljavaju. Ovisno o vašoj nijansi tena, možete obogatiti sijedu kosu s pramenovima.

VIŠE O TEMAMAboja kosesijeda kosaplava kosacrna kosasmeđa kosa
Povezano