Kanadski performer Martin Messier na Zvučnom pikniku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 14.06.2022.

0

Martin Messier, Echo Chamber

Martin Messier, Echo Chamber

Nastupit će i kanadski novomedijski umjetnik, performer i skladatelj Martin Messier sa svojim novim audiovizualnim performansom Echo Chamber

Cjelogodišnja radna i svečana proslava 20 godina djelovanja kustoskog kolektiva KONTEJNER, organizatora brojnih festivala poput Touch Me, Device_art i Ekstravagantnih tijela, nastavlja se i u lipnju kada će se od petka 17. do nedjelje 19. lipnja u Zagrebu održati EMAP networking konferencija te u nedjelju 19. lipnja i Kontejnerov Zvučni piknik s brojnim performansima među kojima se posebno ističe nastup najmlađeg domaćeg eksperimentalnog sastava Sešija s mlađim tinejdžerima koje su mentorirali i s kojima će svirati Nenad Sinkauz, Nenad Kovačić i Pavle Jovanović.
Trodnevna konferencija završava u nedjelju 19. lipnja u Pogonu i Klubu Močvara s raznovrsnim i bogatim glazbenim i performativnim programom koji počinje u 17:30 sati s nastupom Sešije, najmlađeg eksperimentalnog benda formiranog kroz Kontejnerov edukativni program vođen u prvoj polovici ove godine pod vodstvom mentorskog tima glazbenika Nenada Sinkauza, Nenada Kovačića, Pavla Jovanovića i muzikologinje Davorke Begović, uz zaseban koncert glazbenika-mentora. Članovi Sešije su mlađi tinejdžeri od 13 i 14 godina u sastavu: Dan Herceg (bubnjevi), Bartol Knežević (gitara), Jan Knežević (synth), Mak Rizvanović (synth) i Filip Šarić (gitara).
Nastupit će i kanadski novomedijski umjetnik, performer i skladatelj Martin Messier sa svojim novim audiovizualnim performansom Echo Chamber. Nakon što je prije 8 godina u Pogonu Jedinstvo postavio i ozvučio orkestar šivaćih mašina iz 1940-ih godina, Messier je ovaj put stvorio modularno sučelje inspirirano medicinskim tehnologijama i tehnikama pomoću kojeg istražuje rezonancu, svjetlo, sjene i samo ljudsko tijelo. Performans će se izvesti dva puta, u 19:30 i u 21 sat.

Zvučni piknik

Zvučni piknik

U Močvari će se u 20:15 sati uživo izvesti nesvakidašnji kinetički audiovizualni performans ROTOЯ grupe autora na čelu s Peterom  Kutinom. Intenzivno ubrzavajući medijski koloplet zvuka, slike, svjetla i objekta, ROTOЯ se od rotirajuće zvučne skulpture pretvara u hologram, odnosno fascinantno zvučno tijelo. Glazbeni program KONTEJNER-ovog zvučnog piknika upotpunit će i nastupi Banana Zvuka i DJ, Osobna!. Ulaz na sve nastupe je slobodan.

VIŠE O TEMAMAMartin MessierPogon JedinstvoKlub Močvarakoncerti u Zagrebu
Povezano