Kanadski Air Transat povezuje Toronto i Zagreb

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 10.11.2020.

0

Air Transat

Air Transat

Air Transat prvi je avioprijevoznik s dalekog tržišta koji potvrđuje svoj povratak u Zagreb u sljedećoj ljetnoj sezoni, a prvi let na liniji Toronto - Zagreb obavili su još u lipnju 2016.

Prema pisanju portala Croatian Aviation, kanadski leisure avioprijevoznik, Air Transat, potvrdio je kako u ljetnom redu letenja 2021. godine planira ponovno povezati Toronto i Zagreb direktnom zračnom linijom, jprenosi Hrvatska turistička zajednica.
Air Transat prvi je avioprijevoznik s dalekog tržišta koji potvrđuje svoj povratak u Zagreb u sljedećoj ljetnoj sezoni, a prvi let na liniji Toronto - Zagreb obavili su još u lipnju 2016. godine, kontinuirano povećavajući broj tjednih letova na ovoj liniji iz sezone u sezonu, te produljujući trajanje operacija (trenutno od svibnja do kraja listopada). Ovaj je avioprijevoznik na liniji prema Zagrebu uglavnom prevozio brojne kanadske turiste te je, s obzirom na smanjenu potražnju i putničke restrikcije na državnim granicama, bilo logično privremeno ukidanje linije za ovu ljetnu sezonu.
Prvi let na liniji Toronto - Zagreb najavljen je za utorak, 11. svibnja 2021. godine. Linija će do kraja svibnja prometovati jednom tjedno, od 30. svibnja dodaje se polazak nedjeljom, a od 17. lipnja i let četvrtkom. Od 17. lipnja Air Transat namjerava prometovati na ovoj liniji tri puta tjedno, do početka rujna, a zatim će se broj tjednih letova smanjivati kako se bude bližio kraj ljetne sezone.

Na liniji Toronto - Zagreb - Toronto najavljeni su zrakoplovi tipa A330-200 koji u floti ovog avioprijevoznika imaju kapacitet od 332 do 345 sjedala.

Polasci iz Toronta su utorkom, četvrtkom i nedjeljom u večernjim satima, a kako se radi o  noćnom letu, polazak iz Zagreba za Toronto je sljedećeg dana (ponedjeljkom, srijedom i petkom). Osim Toronta kao krajnje destinacije, putnicima iz Zagreba dostupni su i drugi kanadski gradovi, poput Calgaryja, Vancouvera i Montreala.

VIŠE O TEMAMAzračne linijeAir Transat
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se