Tijekom zimske sezone očekuje se više od 150 aviolinija

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 23.11.2023.

0

Foto: CroModa

Foto: CroModa

Tijekom zimskog reda letenja najviše operacija planiraju prijevoznici Croatia Airlines, Ryanair, Trade Air i Lufthansa

Prema informacijama koje je Hrvatska turistička zajednica prikupila od hrvatskih zračnih luka, Hrvatska će tijekom zimskog rasporeda letenja biti direktno povezana s 28 zemalja. Najveći broj direktnih zrakoplovnih linija povezivat će Hrvatsku s Njemačkom, Poljskom, Austrijom, Nizozemskom i Ujedinjenim Kraljevstvom. Osim s europskim državama, Hrvatska će biti direktno povezana i s destinacijama na drugim kontinentima, primjerice s Ujedinjenim Arapskim Emiratima te Katrom.

Strani gradovi za koje je planirana najsnažnija povezanost su Frankfurt, München, Beč, Amsterdam i London, dok se tijekom cjelokupne zimske sezone letenja očekuju direktne poveznice sa 69 inozemnih gradova. Uzimajući u obzir dostupne podatke i najave, najveći broj zračnih operacija očekuje Zračna luka Zagreb (65 posto), a potom slijede Zračna luka Split i Zračna luka Zadar s podjednakim udjelom od 12 posto.

Gledano prema aviokompanijama, planirano je kako će na linijama prema Hrvatskoj letjeti 27 različitih zrakoplovnih prijevoznika, a tijekom zimskog reda letenja najviše operacija planiraju prijevoznici Croatia Airlines, Ryanair, Trade Air i Lufthansa.


VIŠE O TEMAMAzračne linijeCroatia Airlineshrvatski turizam
Povezano