Kako se trajno riješiti celulita? Ova četiri savjeta su ključna

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 19.08.2019.

0

Ilustracija. Foto: Calzedonia

Ilustracija. Foto: Calzedonia

Celulit je mrzak estetski problem od kojeg pati puno žena, bez obzira na dob ili tjelesnu kilažu. Donosimo nekoliko savjeta koji će pomoći da se on barem smanji, ako ne i ukloni.

Celulit, ili popularno narančina koža, stanje je koje muči mnoštvo žena. Tijekom ljeta ovaj problem postaje aktualniji, no on nas muči tijekom cijele godine. Riječ je o koži koja ima problema s cirkulacijom, stoga morate pronaći način kako je potaknuti. Evo što vam sve može pomoći:

1. Pravilna prehrana

Bez zdrave hrane ništa. Ubacite u svoju prehranu što više svježeg voža i povrća, laganog mesa, mliječnih proizvoda, a izbacite slatko, alkoholna i gazirana pića, konzerviranu hranu te grickalice.

2. Prestanak pušenja

Cigarete i sve tvari koje one sadrže ne djeluju dobro na cirkulaciju, stoga vam je jasno što morate činiti.

3. Fizička aktivnost

Fizička aktivnost potaknut će prokrvljenost vaše kože. Bilo koja vrsta aktivnosti je dobra, no ako se želite riješiti celulita, posvetite se trčanju, hodanju, vožnji bicikla, plivanju, planinarenju ili rolanju.

4. Anticelulitne kreme

Te su kreme itekako učinkovite, no nije dovoljno samo ih namazati na kožu. Prilikom nanošenja kreme noge morate intenzivno masirati. Također, krema vam neće pomoći ako ste fizički neaktivni ili ako je vaša prehrana loša.

VIŠE O TEMAMAcelulituklanjanje celulitaanticelulitne kreme
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se