Kako se natjerati na vježbanje? Pomodoro tehnika je prava stvar

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 24.01.2020.

0

Ilustracija. Foto: Nike

Ilustracija. Foto: Nike

Postoji jedna tehnika koja vam može pomoći u tome da se lakše prihvatite vježbanja te da u njemu ustrajete

Većina nas htjela bi imati lijepu figuru, a za nju, osim ako je priroda prema vama bila izrazito blagonaklona, treba raditi - ona vam definitivno neće pasti s neba.
Ponekad je teško motivirati se na kretanje ili vježbanje, no postoji jedna tehnika koja vam u tome može pomoći. Riječ je o Pomodoro tehnici koja kaže sljedeće - potrebno je naštimati štopericu na svega 25 minuta te tijekom tog vremena koncentrirano se baviti onime što radite. Dakle, bez mobitela, televizije i slično.
Dvadeset i pet minuta nije puno, to vas vrijeme neće odbiti od vježbanja, brzo će proći, ali isto tako nije ni premalo; 25 minuta svaki ili svaki drugi dan omogućit će vašoj figuri da s vremenom počne izgledati bolje i bolje.

Pozitivna je posljedica ove tehnike to što se često zamislite ili osjećate želju za još vježbanja; slobodno joj udovoljite.

Ova vam tehnika može pomoći za bilo što drugo, od učenja do čišćenja. Zapamtite - 25 minuta i pozitivni rezultati nakon nekog vremena bit će tu!

VIŠE O TEMAMAvježbanjemršavljenjePomodoro tehnika
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se