Kako očistiti mikrovalnu pećnicu od prljavštine i masnoće

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 14.09.2022.

0

Ilustracija. Foto: Ikea

Ilustracija. Foto: Ikea

Ocat, limunova, narančina korica i druga prirodna sredstva možete koristiti za čišćenje mikrovalne pećnice, samo slijedite ove jednostavne upute

Gotovo sve moderne mikrovalne pećnice imaju funkciju čišćenja parom. Pod njezinim utjecajem sva se prljavština smoči, a ostaje samo da je skupite spužvom ili krpom. Ako vaša mikrovalna pećnica nema ovu značajku, evo nekoliko djelotvornih i provjerenih savjeta kako je očistiti:

1. Kora limuna, naranče i soda: Uzmite odgovarajuću posudu, ulijte vodu (400 ml) te u nju stavite koricu jedne naranče i 2-3 kriške limuna. Uključite pećnicu na 5 minuta. Izvadite posudu, obrišite pećnicu čistom, suhom krpom i uživajte u čistoj i mirisnoj pećnici!2. Ocat: Razrijedite ocat vodom (3 žlice na zdjelu vode), stavite u pećnicu na 5 minuta. Ne otvarajte mikrovalnu pećnicu 10-15 minuta, a zatim spužvicom “uklonite” prljavštinu i masnoću.


3. Gel za pranje posuđa: Namočite spužvu vodom, na nju iscijedite malo sredstva za pranje posuđa i zapjenite je. Stavite spužvu u pećnicu i uključite ju na minimalnu temperaturu na 30 sekundi. Otvorite mikrovalnu i ovom spužvicom obrišite sve unutra.

VIŠE O TEMAMAmikrovalna pećnicačišćenje mikrovalne pećniceocat
Povezano