Kako je nastao ručno tkani tepih koji nas mami u Ikeu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 04.05.2020.

0

Tepih Vinderod. Foto: Ikea

Tepih Vinderod. Foto: Ikea

Dizajn je osmislio tkalac tepiha Nuashad Ali (koji je druga generacija tog zanimanja u obitelji). Na konačnom tepihu njegov je potpis otisnut čak i na oznaci.

Svaki IKEA proizvod iza sebe krije priču. Ova se odnosi na to kako je uzorak na strani zgrade postao ukras ručno tkanog tepiha.

Upoznajte Luisa Gomeza Barquina

Luisova je profesionalna titula razvojni inženjer za dizajn proizvoda. On se brine o poštivanju teme pri predstavljanju proizvoda na tržištu te vodi dizajn i razvoj sadržaja o novim proizvodima.
Tijekom razvoja novog proizvoda dizajn vunenog tepiha namjerno je ostavljen otvorenim. "Željeli smo isprobati nešto drugačije. Inače surađujemo s dizajnerima ili već spremnim uzorcima. Sada smo izravno zamolili neke od tkalaca i dobavljača da osmisle svoje prijedloge", kaže Luis. "To smo namjerno napravili da bi njihove vještine približili široj publici."

Luis Gomez Barquin

Luis Gomez Barquin

"Pristigao je velik broj sjajnih dizajna, no jedan se zaista istaknuo. Kada smo se raspitali o njemu, saznali smo da je nadahnuće zapravo bio pravi višebojni popločeni zid kuće. Sjajan dizajn u kombinaciji s tom pričom pomogao nam je da donesemo odluku i uzorak je ispao veoma sličan svom originalu iz stvarnog svijeta. 

Dizajn je osmislio tkalac tepiha Nuashad Ali (koji je druga generacija tog zanimanja u obitelji). Na konačnom tepihu njegov je potpis otisnut čak i na oznaci, baš kao i logotip koji predstavlja certifikat ručno izrađenog proizvoda."

VIŠE O TEMAMAIkeatepisiNuashad AliLuis Gomez Barquin
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se