Juraj Zigman redefinira pojam male crne haljine

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 20.03.2012.

0

Novom Zigmanovom kolekcijom dominiraju maksi haljine, hlače, jakne ukrašene perjem te frakovi od biranih materijala

Svojom novom kolekcijom Juraj Zigman preispituje jednu drugu dimenziju ženske ljepote, onu koja je satkana u emocijama, koja će razgoliti žensku dušu. Seksepil je ovaj put prikriven i stavljen u drugi plan, a osobnost žene, njena romantična crta - okosnica su ove kolekcije. Nevina, čista i prozračna ljepota.

Juraj Zigman za proljeće/ljeto 2012.

Juraj Zigman za proljeće/ljeto 2012.

Velik i neočekivan pomak posebno je istaknut u pristupu i oblikovanju forme koja je potpuno drugačija od dosadašnjeg prepoznatljivog rukopisa. Neka nova estetika, nova vizija prožeta je novom kolekcijom koja je odraz nove energije koja je obuzela dizajnera. Zigman po prvi put preispituje tko je i kakva je 'njegova' žena i koja je njena uloga u svijetu. Ovaj put igra se geometrijom, neobvezno spaja i nakuplja materijale poput svile, brokata i šifona u nove geometrijske oblike koji ne tvore čvrstu cjelinu već lepršavu i prozračnu formu.

Kolekcijom dominiraju maksi haljine, hlače, jakne ukrašene perjem te frakovi od biranih materijala. Zigman redefinira pojam male crne haljine; haljina je must-have njegove nove kolekcije. Bilo duža, kraća, prozirna ili romantična - haljina je njegova kraljica.

Upotreba perja izrazito je naglašena u ovoj kolekciji, dok je izgled kolekcije upotpunjen modnim dodacima koji su izrađeni u suradnji s riječkim brendom Micica.

Reklamna kampanja snimljena je u Zigmanovom rodnom zavičaju - Kosterni, a odražava njegov senzibilitet i jaku povezanost s morem. U ulogama modela našle su se Nadja Božić, Lana Petanić i Matea Matanović (sve iz agencije Talia Model), dok se za fotografiju pobrinuo Jurica Sertić.

Zigmanova revija na rasporedu je zadnjeg dana nadolazećeg Cro A Portera, 24. ožujka 2012. u Westgate Shopping Cityju.


VIŠE O TEMAMAJuraj ZigmanCroAPortermala crna haljinaNadja BožićLana PetanićMatea MatanovićMicicaJurica Sertić
Povezano