Josipa Lisac: Koncert ljubavi za Karla Metikoša

Piše: CroModa.com
Objavljeno 25.11.2010.

0

Josipa Lisac: Koncert ljubavi u čast Karla Metikoša

Koncert koji će Josipa Lisac održati u sjećanje na Karla Metikoša 10.12.2010. u Hypo centru, publici će prenositi poruku ljubavi i trajnog sjećanja na dragu osobu koja je u umjetničkom i osobnom smislu i dalje inspirira

Koncert koji će Josipa Lisac održati u sjećanje na Karla Metikoša 10.12.2010. u Hypo centru, publici će prenositi poruku ljubavi i trajnog sjećanja na dragu osobu koja je u umjetničkom i osobnom smislu i dalje inspirira

Josipa Lisac: Koncert ljubavi u čast Karla Metikoša

Josipa Lisac zasigurno je neponovljiva ličnost na domaćoj glazbenoj sceni. Posvećenost razvoju vlastite glazbene osobnosti te specifični način izrazavanja svoje umjetničke duše i talenta desetljećima fasciniraju sve poklonike njezine glazbe.

Publika koja ju cijeni i nanovo posjećuje njezine koncerte oduševljena je njenim iskrenim i nekompromisnim izrazavanjem vlastitih glazbenih vizija i osjećaja za scenski nastup. Od ranih 90-tih brojne koncerte posvećuje svojoj zivotnoj ljubavi i suputniku u glazbenom razvoju, prerano preminulome Karlu Metikošu. Koncert koji će se 10. prosinca odrzati u Hypo centru još jedna je unikatna i topla glazbena posveta Karlu u kojoj će publika imati priliku uzivati, kao i u jedinoj i neponovljivoj Josipi Lisac.

Josipa Lisac je orginalna glazbena osobnost koja se na domaćoj glazbenoj sceni odavno nametnula kao dokaz da individualno i kvalitetno izrazavanje umjetničkog senzibiliteta moze biti neiscrpan izvor za stvaranje glazbe i okupljanje publike. Josipini poklonici na njenim koncertima uzivaju u nadahnjujućim pjesmama u uvjek osvjezenim i začudnim ruhom odjevenim glazbeno-scenskim izvedbama. Josipa uvijek osvaja svojim intrigantnim glasom i posebnim vokalnim interpretacijama zbog čega predstavlja kategoriju „za sebe“ na hrvatskoj rock sceni. 

Popularni rock'n'roll pjevač i skladatelj Karlo Metikoš, s kojim je Josipa dijelila poznanstvo, prijateljstvo i ljubav, ostavio je neizbrisiv trag na njezin glazbeni i životni put. Njihov zajednički album iz 1973. godine, "Dnevnik jedne ljubavi", ostao je do današnjeg dana jednim od najboljih konceptualnih rock ostvarenja i antologijom hrvatske diskografije. Zajedno su ostvarili oko 13 LP albuma i CD-a, s autorskim i producentskim pečatom Karla Metikoša. 

Uporna borba protiv prosječnosti glazbe i duha te inovativni pristup stvaranju i izvođenju glazbe dio je Josipinog osebujnog karaktera. Nakon iznenadne smrti Karla Metikoša 10.12.1991., usljedili su koncerti posvećeni Karlu, čija se tradicija održavanja nastavila do danas. Prvi takav koncert, naslovljen "Ritam kiše", po hitu Matta Collinsa (Karla Metikoša) iz 1963., održan je na prvu obljetnicu njegove smrti, 1992. godine, u ZKM-u. Ovaj projekt svojevrsnog Karlofesta, izravno je uključio pedesetak umjetnika, što je bio presedan na dotadašnjoj glazbenoj sceni.

Koncert koji će Josipa Lisac održati u sjećanje na Karla Metikoša 10.12.2010., publici će prenositi poruku ljubavi i trajnog sjećanja na dragu osobu koja je u umjetničkom i osobnom smislu i dalje inspirira, te na koju sjećanja ne blijede s godinama, baš kao što ne slabi niti Josipin jedinstveni duh i energija koju prenosi na svoju publiku. 

Ulaznice za koncert mogu se nabaviti u Tvornici kulture po cijeni od 135 kn (zelena zona), 150 kn (plava zona), 170 kn (crvena zona), te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima po cijeni od 150 kn (zelena), 170 kn (plava), 190 kn (crvena zona).


Povezano