Jesu li antiperspiranti dobri dezodoransi?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.08.2017.

0

Foto: Kuća magične trave

Foto: Kuća magične trave

Upravo zato što znojem iz tijela izlaze štetne tvari, znoj ima neugodan miris te se pogoršava u kombinaciji s bakterijama koje se nalaze na površini kože

Živimo u potrošačkom društvu, a higijenske potrepštine su nešto bez čega se ne može. Industrija to jako dobro zna. Pa kad gledamo reklame koje vrište kako ostati svjež, kako se ne oznojiti 24 sata ili 48 sati, s razumne točke gledišta čovjek prvo pomisli: a tko se u 48 sati bar jednom ne okupa? I što će nam proizvod koji sprečava znojenje 48 sati?

Opće je poznato da je znojenje normalna fiziološka pojava. Znojenjem izbacujemo većinu štetnih tvari iz organizma i tako se on čisti. Znojenjem se u velikim vrućinama tijelo rashlađuje i štiti organizam od pregrijavanja. Upravo zato što znojem iz tijela izlaze štetne tvari, znoj ima neugodan miris te se pogoršava u kombinaciji s bakterijama koje se nalaze na površini kože, pogotovo ispod pazuha gdje je znojenje najjače... Miris znoja najviše ovisi o našim prehrambenim i drugim životnim navikama, o funkcioniranju našeg organizma te se zbog nekih problema u organizmu može i pojačati što nam je jedno od prvih upozorenja da u organizmu nešto nije u redu.

Zbog svega navedenog, čovjek se mora znojiti i ne zaustavljati znojenje raznim preparatima koji to sprečavaju jer zbog toga sve štetne tvari ostanu u organizmu te se manifestiraju u obliku raznih alergija, čvorića i grudica ispod pazuha, na prsima i sl. Upravo je nastanak raka dojke usko povezan s korištenjem štetnih kozmetičkih proizvoda koji sadrže parabene (metil-paraben, etil-paraben, propil-paraben, butil-paraben, izobutil-paraben i E216), štetne metale (aluminij, bakar, antimon, olovo, arsenit, živu, barij, nikl, kadmij, selenit, krom, kositar, kobalt i vanadat) i mnoge druge. Ove se kemikalije obično koriste u dezodoransima i antiperspirantima.

- Dezodoransi i antiperspiranti su neki od primarnih izvora parabena. Važno je prepoznati da, bez obzira na to što nanosite na vašu kožu, može biti apsorbirano u vaše tijelo i potencijalno uzrokovati ozbiljnu štetu tijekom vremena, i postoje brojna istraživanja koja to i pokazuju – ističe Snježana Mikulčić Jakopović iz Kuće magične trave, hrvatskog proizvođača eko kozmetike.

Zato za sebe treba birati samo potpuno prirodne proizvode, dezodoranse koji djeluju antibakterijski i neutraliziraju neugodne mirise, a ne sprečavaju znojenje i ne sadrže konzervanse, parabene i štetne metale poput aluminija, ističu iz Kuće magične trave koja se ponosi svojim bestselerima – prirodnim dezodoransima u stiku na bazi melise.


VIŠE O TEMAMAdezodoransiKuća magične traveantiperspirantiSnježana Mikulčić Jakopovićprirodna kozmetika




Povezano

Dezodoransi za savršenu njegu kože

Sponzorirani sadržaj

Dezodoransi za savršenu njegu kože