Jelena Rozga fura nakit načinjen od meteorida

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 06.06.2018.

0

'Gdje Svemir dotiče Zemlju' naziv je limitirane kolekcije nakita umjetničke radionice Elkana koju ekskluzivno predstavlja Jelena Rozga

Iznimna je to kolekcija nakita načinjena od meteorida. Veliki komad zvjezdane prašine, meteorid sastavljen od metala i kamena gorio je prolazeći kroz zemljinu atmosferu (u toj se fazi naziva meteor) i stigao do površine našeg planeta (kada se naziva meteorit).  Izravno iz Univerzuma – Zemljine orbite ili iz udaljenijeg dijela našeg sunčevog sustava – sletio je na podnožje Himalaja, na području Nepala. Taj meteorit, iskonsko je srce limitirane kolekcije nakita Elkana 'Gdje Svemir dotiče Zemlju'. Meteorit je središnji dio privjesaka, naušnica i narukvica, obrubljen srebrom i zlatom u mokume izvedbi.
Mokume je japanska tehnika obrade različitih vrsta metala kojom se stvara karakterističan slojeviti uzorak. Ista tehnika koristila se u izradi japanskih mačeva koje su nazivali 'dušom samuraja’.
"Iznimno bliskom doživljavam novu kolekciju Elkana nakita od meteorita. Moj komad iz kolekcije' Gdje Svemir dotiče Zemlju' moj je osobni komadić svemira, moja energija i moja priča", rekla je Jelena Rozga noseći svoj set nakita u zlatnoj verziji.

Također raduje se i nadolazećoj izložbi sljedeći tjedan u svom rodnom Splitu. Mediteranski institut za istraživanje života domaćin je i partner ovoj izložbi. MedILS je mjesto slobode za kreativnost i inovacije, u znanosti, umjetnosti i životu i prirodan je odabir izložbi koja nam donosi svemir u estetskoj formi. Izložba je dio MedILS-ovog programa pod nazivom 'MedILS Splitu' kroz koji će oni koji vole Split, znanost i umjetnost zajedno učiti i stvarati pod suncem i zvijezdama.

VIŠE O TEMAMAnakitJelena Rozga
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se