Japanke kao slikarsko platno: Kako izgleda spoj umjetnosti i mode?

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.05.2019.

0

Havaianas Retratos | Cijena: 179 kn

Havaianas Retratos | Cijena: 179 kn

Kroz projekt Havaianas stvara impresivne capsule kolekcije japanki s različitim printevima koje vjerno prikazuju duh brazilske kulture

Predstavljamo treću po redu suradnju u sklopu projekta "Retratos Do Brasil" (‘Portreti Brazila’) koji je pokrenuo brend Havaianas. Cilj projekta je približiti brazilsku kulturu ostatku svijeta na zanimljiv i zabavan način. Kroz projekt Havaianas stvara impresivne capsule kolekcije japanki s različitim printevima koje vjerno prikazuju duh brazilske kulture, stil i način života te ljepotu i raznolikost flore i faune.
Retratos do Brasil

Retratos do Brasil

Nova kolekcija uključuje divne i interesantne umjetničke radove Tarsile Do Amaral iz Sao Paula. Tarsila Do Amaral je 1920-ih u Parizu tijekom studija razvila svoj prepoznatljiv stil korištenja vibrantnih boja za prikazivanje brazilskog krajolika i folklornih scena  svakodnevnog života u Brazilu. Smatra se da je bila jedna od začetnica modernističkog umjetničkog pokreta u Brazilu istih godina, te je osim toga bila i modna ikona, spisateljica i pijanistica.
Foto: Havaianas

Foto: Havaianas

Havaianas od svojih početaka zagovara slobodu uma, hrabrost, individualizam, kreativnost i inovativnost te sve to nastavlja prenositi kroz ovaj projekt i homage Tarsili kao umjetničkoj ikoni i ženskom pioniru. Kreirana su 3 modela koja sadrže neke od njenih najpoznatijih umjetničkih dijela. Svaki model nosi svoju priču te su istovremeno toliko različiti, a toliko slični zbog veselih boja i šarmantnog izgleda. Njena umjetnost se savršeno uklapa u nadolazeće ljeto i već prepoznatljiv stil Havainasica te djela idealno prenose brazilski duh – šarenilo i vibrantne boje koje oslikavaju raznolikost i živost flore i faune.

Tri verzije modela:

Havaianas Retratos

Havaianas Retratos

- A Cuca: priča o staroj ženi koja je poprimila oblik krokodila koji bi krao zločestu djecu

- Postcard: prikaz brazilskog krajolika

- Anthropophagy – inspiriran Manifestom anthropófago Oswalda De Andrade (njenog muža) koji govori o pojavi priznatog brazilskog kulturnog identiteta

VIŠE O TEMAMAjapankeHavaianas
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se