Izložbom 'Posveta ženstvenosti' eNVy room slavi 15. rođendan

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 24.10.2019.

0

Foto: Karla Jurić

Foto: Karla Jurić

Modno stvaralaštvo eNVy rooma u punom je smislu 'Posveta ženstvenosti', a dvadeset i sedam pomno probranih modnih eksponata pružit će jedinstveni pogled na 15 godina stvaranja

Spektakularnom slavljeničkom revijom, koja je nosila prepoznatljivi pečat ženstvenosti, glamura i bezvremenske elegancije, eNVy room je 14. listopada u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt, pod generalnim pokroviteljstvom zlatarnica ZAKS, proslavio uspješnih 15 godina stvaranja na hrvatskoj modnoj sceni.

Samo dva tjedna kasnije, 28. listopada, u istom će zagrebačkom muzeju dizajneri Nikica Ivančević i Vjeko Franetović, obilježiti veliku obljetnicu otvorenjem jedinstvene modne izložbe "Posveta ženstvenosti" čija će vrata posjetiteljima biti otvorena sve do 17. studenog.

eNVy room

eNVy room

Iako izložba "Posveta ženstvenosti" nije zamišljena kao retrospektivna, dvadeset i sedam pomno selektiranih odjevnih predmeta, koji će krasiti prostor Muzeja za umjetnost i obrt, posjetiteljima će ponuditi detaljan uvid u kreiranje jednog autentičnog i prepoznatljivog modnog rukopisa koji se 15 godina razvijao i usavršavao pod imenom studija eNVy room.

Od samih početaka i prve prikazane revije 2004. godine pa sve do danas, modni je dvojac nadahnuće za svoje kolekcije pronalazio u različitim modnim erama, no uvijek je, kreirajući odjeću neprolazne ljepote i bezvremenske elegancije, na umu imao senzualnost i moć žene za koju stvara. Nepobjediva i neodoljiva snaga ženstvenosti utkana je tako u svaki šav njihova stvaralaštva i čini neodvojivi dio šarma njihove autentične estetike, bilo da je riječ o modnim pričama kojima, u sklopu svojih uvijek magičnih revija, očaravaju publiku iz sezone u sezonu, o glamuroznim custom made haljinama za najveće hrvatske zvijezde ili pak o čarobnim vjenčanicama kojima oduševljavaju mladenke od prve bridal kolekcije 2012. godine.

Foto: Karla Jurić

Foto: Karla Jurić

Ženstvenost nepogrešivo prožima svaku modnu kreaciju brenda eNVy room, utkana je u svaku siluetu i u svaki pa i najsitniji detalj, krije se u svakoj predimenzioniranoj mašni, romantičnoj čipki, u volanima i ovratnicima, u beskonačnoj igri suprotnosti, u svakom senzualnom prorezu i naboru. Premda svake sezone zablista u nekoj novoj, dotad neispričanoj modnoj priči, neodoljiva čar ženstvenosti s eNVy room potpisom skriva se u svim kontrastima, u svemu onome što, na koncu, znači biti ženom. Ona je istovremeno i nježna i odvažna, zavodljiva i misteriozna, izazovna i zatvorena, bajkovita i pomalo drska, no uvijek beskompromisno elegantna, glamurozna i samo svoja.

Foto: Karla Jurić

Foto: Karla Jurić

Modno stvaralaštvo eNVy rooma u punom je smislu "Posveta ženstvenosti", a dvadeset i sedam pomno probranih modnih eksponata pružit će jedinstveni pogled na 15 godina stvaranja posvećenih ženskoj ljepoti, senzualnosti i moći. Osim nekih od prvih eNVy room kreacija, posjetitelji će moći uživati u odabranim modelima vjenčanica iz bridal kolekcija, komadima prikazanima na modnom događanju Fashion.hr ili pak na mnogobrojnim samostalnim revijama, a  imat će i jedinstvenu priliku izbliza pogledati custom made kreacije poput haljine koju je na koncertu u dvorani Lisinski nosila Nina Badrić ili one u kojoj je, na Euroviziji 2018. u Lisabonu, zablistala Franka Batelić. Izložba "Posveta ženstvenosti" svojevrsni je modni vremeplov koji će publiku upoznati s karakterističnim kreacijama modnog dvojca, povesti na putovanje kroz stvaranje jedinstvenog modnog rukopisa i dopustiti joj da zaviri u djelić jednog iznimno plodnog i uspješnog 15-godišnjeg stvaralaštva.

Uz zlatarnice ZAKS koje su generalni pokrovitelj izložbe „Posveta ženstvenosti“, projekt su podržali HP i Korlat. Fotografije plakata i kataloga potpisuje talentirana mlada fotografkinja Karla Jurić


VIŠE O TEMAMANikica IvančevićVjeko FranetovićeNVy roomizložbe u ZagrebuKarla Jurić
Povezano