Izložba Made In Slovenia na Zagreb Design Weeku

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 19.08.2021.

0

Cupboard Studio Moste

Cupboard Studio Moste

Izložbu Centra za kreativnost slovenskog Muzeja arhitekture i dizajna obilježava svježi odabir proizvoda suvremenog slovenskog dizajna, lokalnih materijala i održivih načela

Trideset i jedan izložak predstavlja odgovor slovenskih dizajnera. Slovensku notu Zagreb Design Weeku daje i koncert Zalegasper 22. rujna u vrtu Hale V.
"Budućnost življenja" predstavlja proizvode i usluge koji objedinjuju stvaralaštvo i poslovnu viziju. Ističu se priče malih robnih marki koje izražavaju funkcionalnost, strast za suživotom s prirodom, inovativne načine primjene lokalnih materijala, posebice drva, te nove tehnike proizvodnje podržane regionalnim obrtima i naprednim tehnikama održive proizvodnje.
Od namještaja do rasvjetnih tijela, svi predmeti dizajnirani su i proizvedeni u Sloveniji u skladu sa suvremenim trendovima upotrebe ekološki održivih materijala i procesa, tradicijskih obrta i ručnog rada, te istražuju nove proizvodne procese i načine upotrebe.

Notranja Krajina

Notranja Krajina

Proizvodi prognoziraju budućnost življenja u kojoj više nema sirovih materijala u izobilju, u kojoj je potrebno racionalizirati načine produkcije i uporabe ljudskih resursa te proizvode približiti novoj generaciji korisnika koji žele njima prilagođena rješenja. Ona se nalaze u tehnološki naprednoj i inovativnoj izradi koju proizvođači i dizajneri objedinjuju s ljubavlju u suživotu s prirodom. Upravo je to poveznica s temom ovogodišnjeg Zagreb Design Weeka: Resilience / Otpornost. Tema promišlja specifične okolnosti koje su obilježile naše živote protekle i ove godine.

Izložba i dalje nudi jedinstven uvid u suvremenu slovensku dizajnersku scenu. Izlaganje predmeta osmišljenih i proizvedenih u Sloveniji s istaknutim proizvodima usredotočeno je na lokalnu proizvodnju i održivost materijala, rukotvorine i obiteljsku tradiciju ili napredni održivi tehnološki razvoj. Stoga se pri odabiru objekata radi i o promišljanju filozofije društveno odgovornog, održivog dizajna kako bi se stvorili jednostavni, ali jedinstveni dizajni za bolju budućnost življenja.

FOLDABC

FOLDABC

Putujuću izložbu je povodom slovenskog predsjedanja Vijećem EU–a osmislio Centar za kreativnost ljubljanskog MAO–a (Muzej arhitekture i oblikovanja) i prije Zagreba predstavljena je u Parizu, Beču i Berlinu. Centar za kreativnost / MAO — interdisciplinarna je platforma koja povezuje, promiče, predstavlja i podržava aktivnosti i razvoj slovenskog kulturnog i kreativnog sektora.

Osmo izdanje najvećeg hrvatskog festivala dizajna, Zagreb Design Weeka, održat će se od 21. do 26. rujna 2021. u Hali V, Tehničkog muzeja Nikola Tesla i na partner lokacijama.

VIŠE O TEMAMAZagreb Design Weekizložbe u Zagrebu
Povezano

Danas počinje 8. Zagreb Design Week

U Muzeju Nikola tesla

Danas počinje 8. Zagreb Design Week


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se