IZGLEDAJTE MLAĐE! 4 beauty navike za očuvanje mladosti kože

Piše: A.Š., Zagreb
Objavljeno 23.07.2019.

0

Ilustracija | Foto: Nivea

Ilustracija | Foto: Nivea

Razmišljanja o tome kako s 20 imate kožu koju vam je dala priroda, s 30 lice koje vam daje život, a s 50 ono koje zalužujete imaju smisla

Naše svakodnevne navike, njega, slabosti i pogreške direktno su povezane s time što ćemo vidjeti u ogledalu za 5, 10, 30 godina. Osim toga, spriječiti probleme puno je jednostavnije nego ih rješavati, stoga vam savjetujemo da u svoju njegu uključite navike koje će spriječiti starenje kože. Vaše će vam lice reći hvala za:

1. Kvalitetno čišćenje kože

Nažalost, mnoge djevojke smatraju kako je dovoljno skinuti šminku uz pomoć miceralne vode, no to je daleko od istine. Kožu je potrebno čistiti temeljitije: prvo s micelarnom vodom ili mlijekom, a zatim je potrebno završiti čišćenje pomoću sredstva ili četkice koja će imati masirajući efekt. Preporučujemo vam da obratite pozotnost na električnu četku za čišćenje kože i antiage masažu FOREO LUNA 2. Ona temeljito čisti kožu, a dovoljna je svega minuta ujutro i minuta navečer.

2. Pravilan režim pijenja vode

Čini se da je ovo prejednostavno pravilo, no budimo iskreni - tko prije dovoljnu količinu vode dnevno? Što je organizam mlađi, to sadrži više vode. Starenje ga doslovno isušuje, a koža nije iznimka. Dovoljna količina vode pomoći će vam produžiti mladost, održati elastičnost i glatkoću kože, a u vašem će organizmu biti manje toksina. Korisno je svaki dan ujutro popiti čašu tople vode.

3. Radite limfnu drenažu

Otečenost, siva boja kože rezultat su i slabe cirkulacije. Ako su vam odlasci na tretmane u kozmetičke salone preskupi, znajte da vam i svakodnevna masaža može pomoći. Nakon tuširanja masirajte svoje noge, a rezultat će biti i manje celulita.

4. Nemojte ignorirati kremu za sunačnje

Agresivno djelovanje ultraljubičastih zraka jedan je od glavnih razloga prijevremenog starenja kože. U ponudi je mnoštvo sredstava sa zaštitnim faktorom, stoga nemojte biti lijeni. Koristite ih svakodnevno, bez obzira na vrijeme, a nemojte zaboraviti ni na tanku kožu vrata i dekoltea.

VIŠE O TEMAMAčišćenje koženjega kože licakremelimfna drenaža
Povezano

10 pravila zdravog sunčanja

Zaštitite kožu

10 pravila zdravog sunčanja


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se