Iz Francuske nam je stiglo čak 150 posto više turista

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 16.08.2021.

0

Foto: CroModa

Foto: CroModa

U dosadašnjem dijelu godine Hrvatska je zabilježila više od 230.000 dolaska s tržišta Francuske, što je gotovo 150 posto više u odnosu na prošlu godinu

U jednom od najčitanijih dnevnih francuskih listova, prestižnom Le Figaru obavljena je reportaža s nedavnog studijskog putovanja organiziranog od strane Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj, u suradnji sa zračnom kompanijom Transavia te uz potporu Turističke zajednice Zadarske županije, izvijestila je direktorica predstavništva HTZ-a u Francuskoj Daniela Mihalić Đurica.
U članku "Zadar et ses îles, bijoux méconnus de la Croatie" odnosno "Zadar i njegovi otoci – nepoznati dragulji Hrvatske", poznati francuski novinar specijaliziran za turizam Ludovic Bischoff prenosi svoje dojmove o Zadru i regiji te stavlja naglasak na grad iznimno bogate povijesti, kulturne raznolikosti i baštine koji turistima nudi brojne mogućnosti. U tekstu se navodi izbor najboljih destinacija za posjetiti, čitateljima se predlaže gdje odsjesti, te u kojim restoranima kušati prepoznatljivu gastronomsku ponudu Zadarske županije. Poseban naglasak stavljen je na otok Pag i tradiciju proizvodnje soli, pašku čipku, ali i kulturno i povijesno naslijeđe kraljevskog Nina te bogatstvo NP Paklenice.
"U dosadašnjem dijelu godine Hrvatska je zabilježila više od 230.000 dolaska s tržišta Francuske, što je gotovo 150 posto više negoli tijekom prošle godine odnosno govorimo o 52 posto dolazaka zabilježenih u rekordnoj 2019. godini", izjavio je direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić.

Nadodajmo, kako smo u dosadašnjem dijelu kolovoza zabilježili oko 100.000 dolazaka te 380.000 noćenja francuskih turista što je 103 posto više dolazaka nego li tijekom usporedivog razdoblja 2020. godine, tj. razina od 74 posto dolazaka zabilježenih u istom periodu rekordne 2019. godini.

VIŠE O TEMAMAhrvatski turizamHrvatska turistička zajednica
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se