Ivana Tomić inspirirana modernom arhitekturom

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 22.10.2021.

0

Foto: Ivana Tomić

Foto: Ivana Tomić

Cijenjena pulska dizajnerica Ivana Tomić predstavila je svoju jesensko-zimsku modnu priču pod nazivom 'Reverie'

26 ekskluzivnih komada dio su upečatljive i atmosferične kolekcije za jesen/zimu 2021/2022. inspirirane modernom arhitekturom i apstraktnom umjetnosti.

Naziv kolekcije dolazi od francuske riječi 'Reverie' koja označava sanjarenje, tj. stanje ugodnog lutanja i prebiranja vlastitim mislima. Upravo ta sanjiva i poetična atmosfera, toliko bliska svakom kreativnom procesu, jasno je vidljiva u cijeloj kolekciji, od same ideje kroz svaki pojedini segment realizacije.

Prožimanje mode i arhitekture u novoj 'Reverie' kolekciji dizajnerica iskazuje kroz proces manipulacije tekstila s ciljem dobivanja trodimenzionalnog arhitektonskog izgleda, korištenjem naglašenih i pretjeranih proporcija, upotrebom geometrijskih oblika, te samim izborom modne scenografije.

Model: Lea Mikša

Model: Lea Mikša

"Smatram da su moda i arhitektura oduvijek usko povezane. Obje propituju formu, estetiku i strukturu te dijele slične koncepte i teorije temeljene na vizualnom izričaju. Prevedemo li to na svakodnevni jezik, čovjek živi u svojoj odjeći na isti način kao što živi u vlastitoj kući, te mu je potrebna udobnost, funkcionalnost, sigurnost, ali i estetika", kaže Ivana Tomić

Make-up & hair: Sabrina Lučev

Make-up & hair: Sabrina Lučev

Okosnica kolekcije bogati su i dojmljivi kaputi u plavoj, crno/plavoj i zagasito crvenoj  boji koje dizajnerica kombinira sa suknjama i tunikama asimetričnog kroja, te večernjim haljinama s daškom glamoura.


VIŠE O TEMAMAIvana Tomić
Povezano