Iva Šarić: Važno je naglasiti osobnost

Piše: Iva Tuđa, Foto: Belizar Valić, Make-up: Morana Čok
Objavljeno 10.10.2011.

23

Iva Šarić i Iva Tuđa u Topbrandsu (Foto: Belizar Valić)

Iva Šarić i Iva Tuđa u Topbrandsu (Foto: Belizar Valić)

Za prvo gostovanje u seriji intervjua Poznati u Topbrandsu odlučili smo se za hrvatsku manekenku Ivu Šarić


Pitate se zašto baš Iva Šarić? Poznati hrvatski model, uspješna mlada poslovna žena koja je pokrenula vlastiti biznis, buduća majka, supruga Jerke Leke... Između ostalog, za prvo gostovanje izabrali smo Ivu jer je upravo ona bila naš prvi klijent - tada je kupila prekrasan crni Halstonov kombinezon.

Prvi puta Ivu Šarić sam upoznala na snimanju jedne kampanje i moram priznati da sam očekivala klasičan stereotip, manekenku, curu poznatog nogometaša, a već i vrapci na grani pjevaju kakav je to spoj... Međutim, već nakon par rečenica srušila je taj mit.

Osim što je uistinu prirodno lijepa, Iva je već u svojim mladim godinama shvatila da je jedino ambicija, trud i  pamet mogu odvesti do ciljeva kojima ona teži. Tako je nedavno otvorila svoj butik u shopping centru Plaza, u kojem promovira talijanske brandove, a povremeno i dalje vrlo rado pozira i nosi revije. Iako je u 6. mjesecu trudnoće, ništa joj nije teško i osjeća se odlično. Trudnoća joj je, kako kaže, i sama uistinu posebno iskustvo. Kada razgovarate sa Ivom, nemate osjećaj da pričate s nekim od 20 i nešto sitno godina, već vam se čini da pred vama sjedi netko dovoljno mudar i inteligentan s dosta životnog iskustva. Upravo zbog toga intervju je koncipiran tako da u prvom dijelu Iva postavlja pitanja bez odgovora, dok u onom drugom dijelu odgovara na moja pitanja, koja su uglavnom vezana uz modu.

Iva Šarić i Iva Tuđa u Topbrandsu (Foto: Belizar Valić)

Iva Šarić i Iva Tuđa u Topbrandsu (Foto: Belizar Valić)


Ivina pitanja

  • Da li ste pojeli zdjelicu slatkiša i potom osjetili grižnju savjesti?
  • Da li ste ikada kupili neku skupocjenu stvar, a da je nikada niste odjenuli?
  • Da li ste ikada uhodili voljenu osobu radi sumnje u nevjeru?
  • Jeste li zadovoljni svojim životom, njegovim tokom te lijepim i ružnim stvarima koje nas okružuju?

Moja pitanja za Ivu

Ako bi morala izabrati samo jednu stvar iz svog ormara da je zauvijek zadržiš - što bi to bilo?

Iva Šarić

Iva Šarić

Iva Šarić: Teško mi je odlučiti se samo za jednu stvar. Iako svake godine radim detaljnu selekciju stare robe i uredno je prosljeđujem mladim rodicama i prijateljicama, događa se da neke stvari iz godine u godinu ostaju u mom ormaru na najmodernijoj polici. To bi definitivno bila mala crna Chanelova torbica koju nosim za sve prigode.

Najinspirativnija modna ikona?

- Definitivno je to Kate Moss. Iako zvuči kao običan klišej, mislim da je ona jedna od rijetkih osoba koja što god stavi na sebe to odmah postaje hit u svijetu, a meni se osobno jako sviđa taj specifični chic look.

Što bi promjenila u stilu odijevanja svog partnera?

- Ne bih promjenila ništa, sve mi se sviđa, i u sportskom i u elegantnom mi je jednako privlačan i zgodan.

Što ti je najvažnije istaknuti u svom izgledu?

- Kako kada, često mi se dogodi da na sebe nabacim što god mi dođe pod ruku i to mi nekad super izgleda, a s druge strane zna se dogoditi i da stojim pred punim ormarom i gledam u njega i mislim si kako nemam što obući. Mislim da se moj stil s godinama puno mijenjao, to su sve bile varijacije na temu. Najvažnije je istaknuti osobnost.

Jesi li ponekad griješila u svojim modnim kombinacijama? Tvoj najveći modni gaf?

- Smatram da i najveće modne ikone imaju svoje gafove kao i ja, prvenstveno zbog toga što sam mlada i sama za sebe kažem da se još uvijek tražim. A mislim da sam najviše gafova imala kada mi je bilo cool krasti stvari iz maminog ormara i nabacati sve živo na sebe. Danas gledam te slike i jako se smijem tome.

Tvoj najbolji modni styling do sada?

- Mislim da je to onaj koji sam najduže nosila - izderane svijetle traperice, rokerske čizme i običan bijeli t-shirt.

Iva i Iva u dućanu Topbrands

Iva i Iva u dućanu Topbrands


Što misliš o eventualnoj mogućnosti da se Galliano vrati u Dior?

- Mislim da svatko u životu zaslužuje drugu šansu pa tako i on. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa i griješimo. Ja bih mu dala drugu šansu jer ga izuzetno cijenim kao dizajnera.

Je li Coco Chanel uistinu najrevolucionarniji ženski dizajner? Ako ne, tko onda jeste?

- Mislim da je. Oduvijek mi je bila jedan od dražih dizajnera, a tek kada sam pogledala film o njenom životu, usponima i padovima postala mi je zaista najdraža.

Iva Šarić i Belizar Valić

Iva Šarić i Belizar Valić


Cipele ili torbe?

- Ovo mi je vječna nedoumica. Na ovo pitanje inače odgovaram s obzirom na stanje i jednog i drugog u svom ormaru. Volim udobne i dobre cipele, ali kada bi baš morala izabrati - ipak bi to bila torba.

Anja Rubik ili Cindy Crawford?

- Cindy. Uvijek. Ona je za mene vječna ikona supermodela.Showroom-boutique Topbrands smješten je na uglu Mesničke i Streljačke ulice (Streljačka 1) u Zagrebu. Više o kolekcijama poznatih brandova koje ove jeseni možete pronaći u Topbrandsu pročitajte ovdje.

VIŠE O TEMAMAIva ŠarićTopbrandsJerko LekoBelizar Valić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se