Istra ima najbolji tvrdi ovčji sir na svijetu

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 08.07.2022.

0

Foto: Sirana Špin

Foto: Sirana Špin

U svakoj kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu pa se tako Agrolaguna iz Velike Britanije vraća s tri svjetska priznanja

Istarska Agrolaguna ima najbolji sir na svijetu u kategoriji tvrdih ovčjih sireva. Njezin Istarski ovčji sir Špin osvojio je zlato na prestižnom natjecanju International cheese & dairy awards u Velikoj Britaniji, a osim ovčjeg sira , u svojim su kategorijama briljirali i Istarski miješani sir Špin u orahovom lišću i Istarski kravlji sir Špin s tartufima s osvojenom srebrnom i brončanom medaljom.

International cheese & dairy awards je najveća svjetska platforma za promociju svjetskih proizvođača sira i mliječnih proizvoda, koja svake godine privlači više od 5.500 uzoraka sireva iz cijeloga svijeta. U svakoj kategoriji proglašena su tri najbolja sira na svijetu pa se tako Agrolaguna iz Velike Britanije vraća s tri svjetska priznanja koja potvrđuju da su istarski sirevi dio elitne skupine koju obilježava 125 godina stara tradicija najboljih u klasi.

"Posebno nas raduje što se s ovog prestižnog natjecanja vraćamo sa zlatnom medaljom za Istarski ovčji sir Špin. Upravo je ovaj sir jedan od gastronomskih bisera Istre, za koji je dodijeljena zaštićena oznaka izvornosti kako bi se tržištu i potrošačima najbolje prezentirala posebnost njegove strukture i okusa. Ovo priznanje je velika nagrada za sve uključene u proizvodni proces i dokaz kako se naporan rad uvijek na kraju isplati", istaknuo je Krunoslav Salaj, voditelj u sirani Špin.

Sirana Špin potpuno je posvećena tradicionalnom načinu proizvodnje koji zahtijeva puno ručnog rada, od pripreme proizvodnje do zrenja sireva. To znači da se mlijeku ne oduzima masnoća i ne rade nikakve korekcije aditivima tako da su sirevi uvijek jedinstvenog okusa.  Istarski sirevi Špin proizvode se isključivo od svježeg mlijeka čiju kvalitetu kontinuirano nadzire tim Agrolaguninih stručnjaka. Istarske sireve Špin možete kupiti u svim bolje opskrbljenim maloprodajnim lancima.


VIŠE O TEMAMAsirevisir Špinistarski sirAgrolagunaInternational cheese & dairy awardsKrunoslav SalajSirana Špin
Povezano