Istarska pustinja kao modna kulisa Ivane Tomić

Piše: CroModa, Zagreb
Objavljeno 12.04.2021.

0

Foto: Ivana Tomić

Foto: Ivana Tomić

Sam naziv kolekcije dolazi od grčke riječi METANOIA i označava promjenu srca, načina gladanja i razmišljanja, te tako i simbolički ukazuje na preobražajnu snagu u ljudima

Dolazak proljeća najavio je i jednu sjajnu modnu priču iz Pule. Pulska dizajnerica Ivana Tomić predstavila je još jednu inspirativnu i vrlo dojmljivu kolekciju (za proljeće/ljeto 2021.) pod nazivom METANOIA.
Ideja za kolekciju rođena je kroz kreativno promišljanje trenutne vrlo neizvjesne globalne situacije i raspoloženja ljudi koje je iz nje proizašlo, te hrabro ukazuje na smjer u kojemu je promjena moguća.
Sam naziv kolekcije dolazi od grčke riječi METANOIA i označava promjenu srca, načina gladanja i razmišljanja, te tako i simbolički ukazuje na preobražajnu snagu u ljudima i na beskrajne mogućnosti koje nam nudi unutarnja promjena, te svjestan i odgovoran život.

"Živimo u vrlo kompleksnom razdoblju koje će svakako biti zapamćeno u povijesti. Iskreno se nadam, kao period u kojem smo napokon shvatili da smo svi dio zemlje i da je ona naš jedini dom", istaknula je Ivana Tomić.

Ivana Tomić

Ivana Tomić

Već duže vrijeme dizajnerica Ivana Tomić razvija svoj modni brand zacrtanim smjerom održive mode. I novom kolekcijom METANOIA ostaje vjerna tom principu uspješno reciklirajući materijale iz prijašnjih kolekcija, korištenjem tzv. 'deadstocka', tj. ostataka luksuznih restlova i kreativnom upotrebom reznog otpada nastalog procesom krojenja.

Povratak prirodi i onom iskonskom u nama obilježje je METANOIA kolekcije bazirane na jednostavnoj, funkcionalnoj i udobnoj odjeći s promišljenim i pomaknutim dizajnom koji osvaja na prvu. Proljetnu kolekciju Ivane Tomić obilježava opušten stil, moderan bezvremenski dizajn s minimalističkim detaljima i upotreba prirodnih tkanina zemljanih tonova (od bijele i bež, preko smeđe do lemon sorbet nijanse žute).

Foto: Ivana Tomić

Foto: Ivana Tomić

Posebna pažnja posvećena je udobnosti i jednostavnosti kreiranjem odjeće u oversize veličini koja već neko vrijeme čini jednu od temeljnih odrednica stila Ivane Tomić. METANOIA kolekcija temelji se na predimenzioniranim košuljama i blejzerima (sakoima) u kombinaciji sa širokim hlačama palazzo kroja, te uvijek prisutnim balonerom od lagane tkanine koji je sada moguće nositi i u formi haljine.

Cijela kolekcija stilizirana je velikim ogrlicama i narukvicama od prirodnog drveta, te ostavlja prostora kreativnim stilskim interpretacijama.

VIŠE O TEMAMAIvana Tomić
Povezano


Kako bi poboljšala funkcionalnost stranice, CroModa koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se